Smajlovic trivs redan som Uddevalla-spelare: ”Mottagandet har varit enormt”

Tidigare under tisdagskvällen offentliggjorde IFK Uddevalla Futsal, som i början av mars säkrade sitt andra raka SM-guld, värvningen av landslagsspelaren Fehim Smajlovic från Borås AIK.

För Futsalmagasinet berättar han mer om övergången mellan lagen som möttes i final under säsongen 16/17 och även varit stora rivaler i årets SFL-upplaga.

Först och främst, hur känns det att ha kritat på för svenska mästaren?

– Det känns mycket bra, oerhört glad att få tillhöra denna fina förening samt få träna och spela med Sveriges bästa futsalspelare. Jag längtar redan tills säsongen startar.

När kom den här möjligheten?

– Möjligheten kom rätt tidigt efter Uddevalla vann SM-guld men det blev utdraget på grund av flera saker. Sedan för någon vecka sedan var jag nere och gjorde en träning med dem och mer behövdes inte, utan jag kände att det var helt rätt och att jag kommer passa in helt perfekt i Uddevalla både spelmässigt men även personlighetsmässigt. Jag kände någonstans att nu vill jag slåss och spela för SM-guld och med den kvalitén som finns i Uddevalla och vad de gjort på dessa fyra år så finns det ingen annan klubb som passar mig bättre.

LÄS OCKSÅ: Succétränaren blir kvar i Borås AIK

Efter flera säsonger i Borås AIK, och en kort sejour i IFK Göteborg däremellan, känner sig nu den 23-årige landslagsspelaren sig redo att på allvar slåss om SM-bucklan under kommande säsong.

– Jag hoppas såklart vinna SM-guld men det blir ju tuffare nu med en rak och rikstäckande serie. Men jag tror ändå Uddevalla har en fördel med en så stor trupp som besitter bra kvalité varenda en. För egen del handlar det om att utvecklas ännu mer och producera poäng såklart, säger Smajlovic som också tycker det känns trist att lämna Borås AIK:

– Det känns tråkigt, Borås är en väldigt fin och bra klubb och spelarna är väldigt duktiga samt att det är fina personligheter varenda en. Men tillslut måste man tänka på sig själv lite och då kände jag att detta är vägen att gå.

Han avslutar med att lägga till att han redan känner sig riktigt välkommen i Uddevalla-klubben.

– Mottagandet jag fått är helt enormt. Spelare, ledare och folk som jobbar med futsalen har hört av sig under dagen, vilket känns väldigt roligt och jag har kommit till en klubb där man verkligen tar hand om varandra!

LÄS ÄVEN: SM-tvåan startar damlag: ”Varit en del efterfrågan”

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img