Örebro FC laddar upp inför säsongen i Danmark: ”En perfekt sparring”

0

Över fem månader har passerat sedan IFK Uddevalla Futsal via den mycket stabila 10-1-segern i finalen mot Örebro FC bärgade klubbens andra raka SM-guld.

Nu är de båda finallagen i farten igen. Både IFK Uddevalla och ÖFC deltar nämligen i Nordic Futsal Championship under den kommande helgen. Det här året spelas inbjudningsturneringen i Fredrikssund i Danmark.

LÄS VIDARE: Spelschemat för Nordic Futsal Championship

Svårt att få ihop träningstrupp

I Örebro är man igång med träningarna sedan några veckor tillbaka. Christoffer Skoog, som i fjol var spelande tränare i laget, berättar att uppslutningen varierar, men att man nu inför den sista träningsveckan hoppas på ett starkt manskap under passen.

– Det gäller att fixa och trixa så mycket man kan för att få ihop en bra träningstrupp just nu. Vi har fortsatt några duktiga fotbollsspelare som har svårt att få ihop det. Men vi har kommit en bit på vägen ändå tycker jag, för så här tidigt har vi inte kunnat komma igång något annat år.

LÄS OCKSÅ: Landslagsstjärnan kvar hos mästaren – men flyttar inte dit

Alen Rastoder har gått tillbaka till konkurrenten Örebro SK, och Senad Berisha har lämnat för IFK Uddevalla – om allting faller ut väl. Om livspusslet inte går ihop för Berisha kan det bli en återkomst i ÖFC.

– Men vi räknar inte med honom den här säsongen. Det har varit väldigt öppna kort mellan oss, vilket känns bra. Han har bytt till Uddevalla, och blir kvar där om livet utanför futsalen även går ihop.

Nya spelare på plats

Annars är det ett liknande ÖFC från i fjol, där man faktiskt tog sig till klubbens första SM-final. Dessutom fick man arrangera den på hemmaplan, och fyllde Gamla Idrottshuset till bredden. Till årets trupp har dock tre-fyra spelare tillkommit. Vilka det är kan Skoog inte gå in på, men det är den typen av spelare han söker.

– Det är spelare som har futsal som förstahandsval. Det är lagmaskiner, och kanske inte lika stora individualister. Det är sådana spelare vi letar efter och hoppas få in ett par till.

LÄS ÄVEN: Örebro FC spikar damtruppen till säsongen

På fredag ställs man mot FC Fjordbold innan man under lördagen möter KaDy Futsal. På söndag väntar placeringsmatcher.

– Det ska bli jävligt intressant och roligt. Man har hört så mycket gott om både turneringen och lagen, och det ska bli kul att se var Sverige ligger gentemot de andra länderna. Uddevalla är ett steg över alla lag i Sverige, vilket syntes i finalen. De ska bli kul att se även hur de står sig mot de andra klubbarna.

Tränarbyte på gång

I fjol styrdes laget av trion Christoffer Skoog, Pontus Eriksson och Leif Järnkvist. Till i år kommer man att få se en annorlunda konstellation.

– Det kommer inte att bli en trio i år. Visserligen tog vi oss till final, men det var en del gnabb och tjat. Tänk då istället om vi hade förlorat massa matcher, då hade ju inte någon velat ta på sig det. I år kommer vi att ha ett ansikte utåt.

Träningarna för SM-tvåan handlar just nu om att hitta tillbaka till futsalen igen efter ett sommaruppehåll. Men till helgen är det bara att köra, och det blir en bra start och värdemätare inför säsongen i SFL.

– Det roligaste som finns är ju att spela matcher, men att sitta och kolla från läktaren på de här lagen som ska bli jäkligt intressant. Då kanske man lär sig lite också. Men det här blir en perfekt sparring inför den kommande säsongen för oss.