Lidköpingstränaren talar ut om sjukdomen: ”Ge upp kommer aldrig att vara ett alternativ”

Jakob Matanovic är trotjänaren som nästan tog FC Lidköping United till SFL under klubbens debutsäsong i division 1. Seriesegern bärgades, och i SFL-kvalet var laget bara ett fåtal sekunder från högstaligan men fick till slut se sig besegrade av Skövde United.

Inför förra säsonge valde han att ta ett kliv åt sidan men fick mitt under säsongen äntra rampljuset igen efter att Mikael Proder och sedan Jörgen Sjöberg lämnat tränarposterna. Till denna säsong har han huvudansvaret från start.

När Lidköping Uniteds webbredaktion tog tempen inför säsongen så valde den omtyckte tränaren att för första gången tala ut om sjukdomen Multipel skleros (MS) som gjort att pendling mellan sjukhussängen och hemmet är en del av vardagen. Han berättar också om hur detta påverkar hans tränaruppdrag och hur hans tillstånd är just nu.

– Det är var det är, har jag lärt mig. Det funkar ganska så enkelt för mig egentligen. Man kan vara bra, bli bra eller ge upp. Ge upp kommer aldrig att vara ett alternativ för mig. Vara bra är jag inte och då återstår det att bli bra. Då behöver man varje dag kriga för att bli bra.

– Just idag så mår jag bra, det har varit en period där det har gått upp och ner med en hel del dåliga besked. Det kommer några viktiga läkarbesök i framtiden, så får vi se vad som händer efter det, säger han till klubbens hemsida.

Han forsätter:

– Det klart det finns en ständig oro över hur mycket jag ska klara av egentligen, men samtidigt så har jag en brutalt bra uppbackning från föreningen. Förutom hela föreningen bakom mig så har jag Dino och Elvir som alltid är ett telefonsamtal bort och finns där ifall det skulle hända något, avslutar han.

Hela intervjuen hittar du här.

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img