Belgien slog värdnationen – tar rygg på Sverige

Under tisdagen startade det preliminära EM-kvalet för det svenska damlandslaget. Gruppspelet spelas i Newry och förutom Sverige så deltar Nederländerna, Belgien och värdnationen Nordirland.

Sverige fick äran att öppna kvalet med att möta Nederländerna, en match som Sverige gick segrande ur. Senare på kvällen så spelade Nordirland mot Belgien. Det är också det senare laget som tar ledningen i matchens början efter att ha rullat runt ett försvarande Nordirland.

Efter halvlekens förste hälft så lossnar målskyttet ordentligt. Nordirland kvitterar två gånger och Belgien svarar varje gång med att ta ledningen på nytt och kan gå till paus med en ledning på 3-2.

I den andra halvleken så skulle det dröja ungefär nio minuter innan Toloba kunde öka på Belgiens ledning. Nordirland kan svara med en replik kort därefter, detta mål skulle bli punkten i matchen då Nordirland inte förmår sig med att hitta en kvittering och Belgien kan vinna med 4-3.

Efter en full premiäromgång så har vi Sverige och Belgien på full pott, med ett plusmål var i målskillnaden. På onsdagen spelas den andra omgången i kvalet och Belgien inleder den med att möta Nederländerna. Senare på kvällen tar Nordirland emot Sverige.

Matchfakta

EM-kval

Nordirland – Belgien 3-4 (2-3)

Målskyttar, Nordirland: Heather Mearns, Beth Mcay, Amber Dempster

Målskyttar, Belgien: Tine Van Roise, Imke Courtois, Celine Verdonck, Abdulai Toloba

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img