Perfekt kvalstart för Finland – nollade värdnationen

Det var inte bara Muffe Bajraktarevic och hans spelare i det svenska damlandslaget som jublade på onsdagskvällen. I vårt grannland så hade även det finska damlandslaget all anledning att vara glada.

Laget gick nämligen in i sin EM-kvalgrupp. I grupp B som Finland tillhör så deltar även Slovakien och värdnationen Litauen. Det var också Litauen som Finland ställdes mot i  premiärmatchen och den matchen skulle visa sig vara en målglad sådan.

Det finska laget kan inleda målskyttet redan efter ett par minuter och inom matchens första nio minuter så har de 4-0, ett resultat som de går till paus med. I den andra halvleken så skulle det dock bli ytterligen sex mål i protokollet och man kan säga att det finska landslaget fick den start som de hade önskat.

Matchfakta

EM-kval

Litauen – Finland 0-10 (0-4)

Målskyttar, Finland: Netta Hannula, Daniela Tjeder 2, Sini Sutinen, Tiina Pöyry 2, Tiia Juntikka, Jenni Häkli, Emilia Jokisalo 2

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img