Ett mognare IFK Uddevalla redo för Europa: ”Vi har stora chanser”

IFK Uddevalla Futsal går en spännande vecka till mötes. På onsdag kväll, närmare bestämt klockan 19.30, spelar de den första av tre matcher i den första rundan av Champions League. Matcherna spelas hemma i Agnebergshallen, och motståndarna är i turordning KMF Celik NK (Montenegro), Vaengir Jupiters (Island) och avslutningsvis Leo Futsal Club (Armenien).

MISSA INTE: Du ser Champions League på Futsalmagasinet

Robert Bagger är en av flera spelare som även spelade Europaspel med IFK i fjol, och även då i Agnebergshallen. Han ser fram emot att officiellt kicka igång säsongen.

– Jag tycker att känslan inför det här är bra. Det är mycket nytt som vi ska printa in på träning och lära oss, och jag tycker vi tar oss framåt hela tiden med det vilket är väldigt bra.

Fjolårets deltagande i Uefa Futsal Cup, som det då hette, började bra med två segrar. I den avgörande matchen mot tyska Regensburg föll man dock och missade avancemang.

– Det var en stor upplevelse för oss alla. Vi har som sagt inte varit med innan. De två första lagen där var ju egentligen inte så stort motstånd för oss, men tyskarna i den sista matchen var väldigt duktiga. Det var en upplevelse men också en lärdom vi kan ta med oss in i år. Jag hoppas att vi kan ta ytterligare ett steg.

Hur ska ni ta det steget?

– Framför allt måste vi bli lugnare och hitta ett spelsätt där vi kan få och skapa målchanser. Sist år mot tyskarna skapar vi inte så mycket, de läste oss ganska bra. Då måste vi hitta en lösning på hur vi ska komma till farliga avslut, och det gjorde vi inte i fjol. Sedan kan vi behöva komma upp lite mer i konditionen. Vi måste orka trycka på en hel match mot ett bra motstånd.

SE OCKSÅ: Premiäravsnittet av Studio FM – Angelo Vega gästar

Ett år har gått och ännu ett SM-guld har bärgats. Bagger tror att det finns en större mognad i laget nu.

– Ja men det tror jag absolut. Detta året är vi mer förberedda och mer mogna. Jag vet inte mycket om de andra lagen vi möter, men jag tror att vi har stora chanser att ta oss vidare.

Vad hoppas du kunna bidra med under de här tre matcherna?

– Att göra mål, såklart. Att bidra med det till laget, och förhoppningsvis kan jag lyckas peta in något. Sedan gäller det också att ge allt hela tiden och visa att jag vill det här. Jag vill vinna.

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img