Alfredsson nöjd trots trevande inledning: ”Kändes smånervöst”

Efter en trevande matchinledning lyckades IFK Uddevalla Futsal besegra KMF Čelik NK med 4-2 i den första av tre matcher i Champions League Preliminary Round. IFK-tränaren Mikael Alfredsson var givetvis nöjd med seger men sett över 40 minuter finns det en hel del att förbättra.

– De tio första minuterna vill jag gärna glömma. Det känns smånervöst överlag under den första halvleken. Sedan jobbar vi oss in i matchen och gör det vi ska göra. Det vänder väldigt fort och det är det som är charmen med sporten, förklarar Alfredsson till Futsalmagasinet efter slutsignal.

LÄS MER: Hattrickhjälten ödmjuk: ”Viktigast att laget vinner”

IFK-tränaren är dock tydlig med att han är oerhört stolt över sina spelare som kämpar och sliter matchen igenom.

– Vi gör det bra överlag. Vi lyckas hålla nerverna i schack, det är en av våra styrkor. Vi är oerhört duktiga på att hålla emot när vi får mycket press emot oss.

Det stora frågetecknet inför torsdagens drabbning med isländska Vaengir Jupiters är om förstemålvakten Marcus Gerd hinner repa sig från den sjukdom som höll honom borta från spel mot de montenegrinska mästarna.

– Chanserna till spel är goda. Jag tror att han ska kunna vara med. Vi riskerar dock ingenting, är han sjuk så är han sjuk. Vi har Viktor (Jansson) idag som gör det jättebra. Vi har två duktiga målvakter så det känns bra, klargör IFK-tränaren och fortsätter:

– Nu är det fokus på återhämtning, isbad på samtliga så att musklerna får slappna av. Vi kommer ha en morgonträning med fokus på äterhämtning.

Matchen mot Vaengir Jupiters kan du se här på Futsalmagasinet med matchstart 19:30. Vi drar igång sändningen redan klockan 18:45.

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img