Hattrick av Hiseni när Uddevalla besegrade Vaengir

Klockan 19.30 på torsdagskvällen spelades det ett nordiskt derby i Champions League-kvalet när IFK Uddevalla tog emot Vaengir hemma i Agnebergshallen.

Ett revanschsuget Vaengir som kom från en 8-2-förlust mot Leo, är det lag som har första målchansen men Jansson i målet står för en fin räddning. Istället för ett isländsk ledning så är det hemmalaget som gör 1-0 efter att Hiseni hittat nätet.

Efter detta så etablerar Uddevalla sitt spel mer och mer. Moussa kan sedan öka på ledningen efter en fast situation.

Elva minuter in i halvleken så får Uddevalla en frispark som förvaltas på bästa sätt där Hiseni inte har några problem att sätta bollen, en bedrift som han gör om senare vilket fullbordar hans hattrick. Precis innan paus får Eymundsson in en reducering.

LÄS ÄVEN: Leo Futsal Club vann sin andra match i grupp C

I den andra halvleken så fortsätter Uddevalla att föra spelet men trots detta så är det Vaengir som gör första målet. I den fjärde minuten får Rögnvaldsson till en riktig pangträff som överlistar Jansson i målet.

En minut senare får Uddevalla en straff efter att en isländsk hand rört bollen i straffområdet. Bagger har inga problem att förvalta straffen.

Med elva minuter kvar av matchen tar Uddevalla in en joker för att jaga mål inför lördagens gruppfinal mot Leo FC. Söderqvist kan göra mål men Vaengir reducerar två gånger efter.

Med tre minuter kvar får äntligen Legiec in ett av alla skott som han har avlossat i andra halvlek. Han fastställer resultatet med mindre än en minut kvar.

Detta innebär att efter två omgångar har IFK Uddevalla och Leo Futsal Club full pott, och på lördag möter lagen varandra i den avslutande omgången. Leo har dock bättre målskillnad så det är seger som gäller för Uddevalla.