”Skulle kunna klippa av ett finger för att gå vidare”

IFK Uddevalla Futsal har tagit två av två segrar så här långt i preliminary round-gruppspelet i Champions League. Leo Futsal Club har gjort detsamma. På lördag ställs de mot varandra där segraren blir gruppsegraren och därmed den som avancerar vidare till main round.

LÄS MER: IFK segrare i premiären efter hattrick av Mido
LÄS MER: Målrik tillställning när IFK tog andra raka

Landslagsspelaren Kristian Legiec, som kom till IFK i slutet av den förra säsongen, har som väntat visat sig vara en viktig tillgång för laget. Under matchen mot Vaengir Jupiters stod han för två av lagens åtta mål.

Med en gedigen futsalkarriär i ryggen där bland annat hela 49 landskamper sticker ut, hoppas han kunna bidra även på lördag i en match som betyder mycket för honom.

– Lördagens gruppfinal blir en av mina största matcher i karriären. Jag har spelat i landslaget i många år, men med klubblagen har jag aldrig kommit någonstans, säger han i en intervju med tidningen Bohusläningen.

I slutet av matchen mot isländska Vaengir jagade IFK Uddevalla mål. Anledningen var att man jagade lördagens motståndares fina målskillnad. Hade man fått in ett par kassar till hade nämligen oavgjort räckt för Uddevallas del, men nu är man istället piskat att vinna.

– Vi har press på oss, men de har ännu större press på sig. De har hämtat in Rysslands landslagskapten och 4-5 spelare i deras lag har spelat EM och VM. Dessutom har de en av världens bästa målvakter, säger han.

Det råder däremot inget tvivel vad 31-årige Legiec vill. Han vill vidare – till vilket pris som helst.

– Jag börjar bli gammal nu. Detta är min chans. Vi ska bara vinna. Jag skulle kunna klippa av ett finger för att gå vidare i Champions league. Jag ska offra allt.

Lördagens match startar 16.30 – och du ser den självklart på Futsalmagasinet.

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img