Uppgifter: Futsallandslaget ska representera fotbollslandslaget

Det danska fotbollsförbundet (DBU) har inte kommit överens med spelarna i det danska fotbollslandslaget om ett nytt kollektivavtal. Det skriver Fotbollskanalen om, som vidare skriver att det nu lett till att man står utan både förbundskapten och spelare.

Enligt danska Ekstrabladet har ingen i den danska högstaligan eller andraligan ställt sig tillgänglig för landslaget. Samma tidning rapporterar dock också att lösningen ska vara nära – där 23 nya spelare ska vara hittade. Majoriteten ska enligt tidningen vara från det danska futsallandslaget.

Fotbollskanalen har frågat Lasse Ternström, assisterande förbundskapten i det svenska futsallandslaget och SFL-ansvarig på Sef, vad han tror om danska futsalspelare i fotbollslandslaget.

 – I mångt och mycket så kommer futsalen från fotbollen, i alla fall här i Norden. De flesta spelarna har spelat fotboll på relativt hög nivå i Norden, så är det ju. Så jag tror inte att det är en helt ny sport. Jag tror att de flesta spelarna i det danska landslaget har spelat fotboll innan, det tror jag absolut, säger han.

Han får frågan om vad han tror att det skiljer på att spela utomhus på en stor plan, gentemot inomhus på mindre ytor.

– Det är fysiken framförallt, det är en helt annan fysik inomhus. Jag skulle säga att man kan klara av att kombinera sporterna om man tränar båda sporterna samtidigt, men har man inte spelat fotboll eller futsal på många år så får man extremt svårt att klara det fysiskt. Det skulle jag säga är den största skillnaden. I futsal till exempel klarar du dig inte med fotbollskonditionen, för det är en helt annan intensitet, det går mycket snabbare och du jobbar mycket mer med syreupptagningsförmåga. Medan i fotbollen jobbar du mer med uthållighet och så, säger Ternström som även får gissa på vilken nivå landslagsspelarna håller:

– Det är svårt att säga exakt hur mycket fotboll de har spelat den sista tiden. Jag tror väl att vårt landslag i futsal hade hållit division 1/division 2-nivå i fotboll. Jag skulle säga att Danmark håller svensk eller dansk division 1-klass. Något sånt.

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img