Glädjebeskedet: Mikael Alfredsson kvar i IFK Uddevalla

När Lalo Rojas tvingades kasta in handduken kring rollen som huvudtränare i IFK Uddevalla Futsal blev lösningen att guldtränaren Mikael Alfredsson återvände. Men tanken var bara under preliminary round i Champions League.

Där vann IFK sin grupp och avancerade därmed också vidare i Champions League. Direkt började arbetet med att få behålla Alfredsson ytterligare en månad över.

Alfredsson hintar om fortsättning: ”Cypern är fint”

Nu står det klart att så är fallet  – vilket Alfredsson själv bekräftar. I intervju med Bohusläningen berättar han mer, och hoppas även på att tränarkollegan Jonas ”Kalle” Karlsson blir kvar.

–  Det är klart för min del och nu hoppas jag att Kalle kan vara med också. Han är en viktig person och vi kompletterar varandra på ett bra sätt för att få ut potentialen i alla spelare. Han håller sig också lugn när jag blir het, säger Alfredsson.

LÄS MER: Åtta spelare från Uddevalla i landslagstruppen

Main round, som är nästa steg i Champions League, spelas 3-6 oktober. Motståndet i IFK:s grupp, som kommer spelas på Cypern, är Apoel (värd),
A&S Futsal Pescara och Mostar SG.

– Det är snart dags och det ska bli roligt att vara med på den resan. Det här har vi kämpat för sedan förra året och nu tog vi steget.

Alfredsson berättar att han börjat kolla lite på det kommande motståndet, och han ser fram emot spännande matcher.

– De är på en ny nivå om jag jämför med Leo. Jag tycker att de har mer kvalitet i avsluten, de träffar mål oftare och är snäppet vassare. Rankingmässigt är de det bästa laget i gruppen och de spelade slutspel förra året.

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img