ÖSK värvar duo: ”Kan bli en publikfavorit”

0
Foto: Pressbilden - Örebro Tribune

Örebro SK Futsal fortsätter att spika den trupp som ska representera laget i årets upplaga av SFL. Tidigare har man bland annat värvat ”hem” Alen Rastoder från Örebro FC, och fått in Denis Gerzic från Linköping.

Nyligen drog säsongen igång på allvar när det var dags för den första träningsmatchen att äga rum. Division 1-laget Afghanska FC stod för motståndet i en match som ÖSK kunde vinna ganska så komfortabelt. Läs mer om det i artikeln nedan.

Seger i säsongsdebuten för ÖSK Futsal – provspelarna med mål

Därefter har klubben presenterat två nya namn till herrlaget. Jawad Nasir, 25, och Fredrik Siik, 31, är spelarna det handlar om.

Jawad Nasir och Fredrik Siik. Foto: ÖSK Futsal

Nasir spelar till vardags fotboll i division 1-klubben BK Forward, och på hemsidan skriver de att när chansen kom att få spelaren till klubben tvekade man inte.

– En meriterad spelare från division 1 som kan bli en publikfavorit i idrottshuset i vinter. Han är väldigt kvick och kommer hota många försvarare under säsongen. Jawad gör debut i SFL den här säsongen vilket vi är medvetna om och vi kommer få slipa lite taktiskt, men med hans kunnande ser vi inga problem alls i det, säger chefstränaren Fredrik ”Honken” Holmquist till ÖSK:s hemsida.

LÄS OCKSÅ: ÖSK:s damsatsning inte i fara – sportchefen lugnar

Om Fredrik Siik, som senast var i ÖFC och nu kommer tillbaka till ÖSK, får de in SFL-rutin och ”Honken” säger följande om värvningen:

– Sik är en rutinerat futsal-spelare som kommer bidra med mycket rutin, både på och utanför planen. Fredrik behöver bli kvitt en knäskada innan han är helt redo för säsongen, men han visar en enorm vilja att komma tillbaka och vi ser fram emot det.

ÖSK Futsal premiärspelar i SFL fredag 12 oktober borta mot Nacka Juniors. Dessförinnan skall bland annat ett träningsläger i Spanien och Örebro Open Futsal Cup avverkas.