Vaseghpanah: ”Jag är inte nöjd”

Det svenska damlandslaget har på kort tid spelat in sig i de svenska futsalsupportrarnas hjärtan. På mycket kort tid har man uträttat mycket och verkligen satt Sverige på Europakartan. 

Nyligen blev det visserligen uttåg i EM-kvalets main round, men det kunde likväl ha blivit ett avancemang till Europamästerskapet där de fyra främsta nationerna gör upp.

Nazanin Vaseghpanah har varit en av Sveriges nyckelspelare under EM-kvalet, och hon tycker att det känns tungt att ha missat avancemang.

– Folk som känner mig vet att jag är en vinnarskalle som ställer höga krav på mig själv. Jag är inte nöjd över att ha åkt ur EM-kvalet. Vi hade ett bra läge att vinna mot Kroatien, men jag tycker att vi sumpade den chansen. Totalt sett har vi gjort det bra i och med att landslaget inte funnits så länge. Men jag är ändå besviken. Vi hade haft allt i egna händer idag om vi gjort jobbet mot Kroatien, säger hon till svenskfotboll.se.

Att det inte skulle bli något avancemang stod klart efter den andra gruppspelsmatchen. Där tappade Sverige en 2-0-ledning till en 2-3-förlust mot Kroatien.

LÄS MER: ”Tjejerna ska ha all cred”

Trots att det blev seger i den sista matchen mot Slovenien tror hon att det för många kan vara svårt att ladda om inför en avslutande match när man står utan chans till avancemang.

– Jag tror att det är ganska individuellt. För mig var det en stor besvikelse efter förlusten mot Kroatien. Det var en dröm som krossades snabbt. Man fick sörja fram till nästa teoripass och sedan förbereda sig professionellt inför sista matchen. Men jag ska erkänna att det var en stor besvikelse efter matchen mot Kroatien, säger Vaseghpanah som kräver mer av sig själv i dessa matcher:

– Om jag ska vara ärlig så är jag lite besviken på mig själv. Jag har har höga krav och tyvärr har jag inte fått ut allt jag kan, men jag försökte göra mitt bästa. Jag gjorde assist i första och andra matchen, sedan tre framspelningar idag (läs lördag). Jag säger okej från min sida.

LÄS OCKSÅ: Nyckelspelaren missade avslutningen på grund av skada

Nu var det äventyret slut för den här gången. Men det svenska damlandslaget är bara i början på något som kan bli riktigt stort. Så här säger Vaseghpanah om framtiden:

–  Svårt att säga just nu, men när det gäller landslaget är jag inte här för att se och lära. Jag vill alltid vinna. Under den närmaste tiden är det Falcao som gäller med fokus på att försvara SM-guldet. Sedan får vi se. Jag vill lära mig mer futsal och bli bättre. Där måste jag lyfta fram min tränare i Falcao, Luciano Lorca. Han har lärt mig allt jag kan och den kunskapen kommer jag ta med mig i framtiden.

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img