Fredrik Augustin fortsätter leda Torslanda: ”Tror på en bra placering”

Fredrik Augustin är Torslanda IK Futsal. I klubben har han gjort det mesta, om inte allt, under sina verksamma år. Bland annat har han arbetat med organisationen, varit tränare, utespelare, målvakt och han har fixat med arrangemangen.

Torslanda jobbar på inför säsongen: ”Vi för en hel del diskussioner just nu”

Nu står det i alla fall klart att han fortsätter i en av hans viktigaste roller, som huvudtränare för herrlaget. Det skriver klubben på sin hemsida.

Därmed gör han sin femte säsong som huvudtränare för laget, som i inledningen av SFL-tiden gick under namnet Avenyn.

– För mig som tränare är det väldigt viktigt att hålla mig uppdaterad hela tiden. Sporten förändras och samhället förändras således måste min ledarstil förändras. Det är viktigt att vara hungrig på ny kunskap hela tiden och utveckla ledarskapet.  Utmaningen är att implementera det teoretiska att fungera på plan. Där tror jag har stor fördel i mitt arbete som idrottslärare, säger han till klubbens hemsida.

Augustin ser fram emot den kommande SFL-säsongen. I år kommer högstaligan som bekant spelas som en serie istället för två. Någonting han tror är ett väldigt bra steg.

– Ur marknadsföringsperspektivet är det lättare att sälja in och det ökar trovärdigheten för sporten och ligan att ha en välfungerande seriepyramid. Säsongen blir längre, 26 matcher betyder mer speltid på hög nivå för spelarna vilket  kommer att öka den individuella skickligheten och lagen kommer att bli bättre vilket ökar kvalitén på matcherna. Häftigt för Torslanda när elitlag som exempel Djurgården, Hammarby, Halmstad BK och Örebro SK kommer på besök.

LÄS OCKSÅ:Meriterade nyförvärvet ska lyfta i Nacka

Vad tror du om era chanser i år?

– Vi har arbetat hårt bakom kulisserna och vi har gjort några riktigt fina värvningar. Får vi hålla truppen skadefri tror jag vi har bra chanser på en bra placering. Publiken är viktig för oss, vi hade 400 i snitt förra året vilket bar oss fram i många matcher.

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img