Berisha ödmjuk målskytt i efterlängtade segern: ”Det är Midos mål”

IFK Uddevalla Futsal föll hårt, men väntat, i den första matchen i main round-gruppspelet mot den italienska mästaren Pescara.

Under torsdagen fick de chans på revansch i Champions League-gruppspelet när värdlaget Apoel Nicosia stod på schemat. Den här gången fick IFK utdelning för sitt slit och kunde gå vinnande ur striden med 5–2.

– Vi gör en bra match, mycket bättre än vi gjorde igår. Vi håller oss till vår taktiska del och vårt försvarsspel satt riktigt bra även om vi gjorde några misstag. Jag gjorde något när de fick in sitt 5–2-mål, men annars gör vi en helt underbar match, säger Mergim Berisha till IFK:s Facebook-sida efter matchen.

SE OCKSÅ: Höjdpunkter från IFK:s premiärmatch

Berisha var en av kvällens målskyttar i segern som nu gör att Uddevalla står på tre poäng i gruppen.

– Jag bröt ett anfall när de hade hörna och spelade bollen till Mido (Mahmoud Al-Mouti). Mido gör det han är bra på, gör sin gubbe och hittar sedan mig vid den bortre stolpen och det var bara att lägga in den. Det är Midos mål skulle jag vilja säga.

Det här var Uddevallaspelarens debut i main round. Under den första matchen återfanns han tillsammans med just Mido och även Hector Maravilla på läktaren på grund av avstängningar som hängt med sedan preliminary round.

– Det är lätt att påpeka grejer när man sitter på läktaren, vad för misstag vi gör. Men jag kan tänka mig att det är helt annorlunda nere på plan. Igår var vi bra, tycker jag. 6–0-resultatet ljuger lite grann. Vi gör en bra match, men Pescara var riktigt bra. 

LÄS OCKSÅ: Pescara – debutanterna med massvis av rutin

Fredagen är lagens spellediga dag innan allt avgörs med den avslutande omgången på lördag. För IFK:s del väntar en härlig dag i solen.

– Imorgon ska vi till någon strand, Nissi Beach tror jag den heter, och sola och bada lite. Få lite lagsammanhållning, avslutar han.

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img