Profilen klar för bajen: ”Har kvaliteter som många futsalmålvakter saknar”

Tidigare under hösten blev det klart att Stefan Ostojic går till Nacka Juniors FF efter flera år i Falcao FC som inför den här säsongen trillade ur SFL. Nu tappar Botkyrkaklubben en annan kugge, nämligen Tolga Ayranci som går till Hammarby IF.

Tolga har under flera säsonger varit det självklara valet i Falcaos målvaktsuppsättning. Han är också känd för att vara skicklig med fötterna vilket gör att han som målvakt oftast följer med upp i anfallen.

– Vi gör värvningen för att vi känner Tolga väldigt bra sedan hans år i Falcao. Vi vet att han är en duktig målvakt som framför allt har kvaliteter som många futsalmålvakter saknar, nämligen spelet med fötterna. Jag tror nästan att han hade kunnat vara på gränsen till att platsa i truppen som utespelare faktiskt, berättar Hammarbys sportchef Jocke Eriksson för svenskafutsalligan.se som var först med nyheten.

LÄS ÄVEN: Profilen byter Bajen mot Nacka Juniors

Nyförvärvet själv kommenterar klubbvalet:

– Hammarby är ett lag med ambitioner och med flera gamla rävar som vet hur man spelar futsal. De andra lagen i Stockholm är inte där riktigt. Jag vill vara en del av Hammarbys resa inom futsalen.

I och med värvningen av Ayranci så har Hammarby en målvaktsuppsättning som utöver nyförvärvet består av Poja Tahmi och Ehsan Gohlomi.

MISSA INTE: IFK Uddevallas seger i Champions League

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img