Arbetslös Abraham om framtid och återkomst: ”Jätteroligt med futsal”

0

Charbel Abraham är ett välkänt namn inom den svenska futsalen. Det var nämligen han som ledde det svenska herrlandslaget under många års tid innan det i i början av förra året stod klart att förbundet inte skulle förlänga hans kontrakt.

Istället kom kroaten Matija Dulvat in på posten, och Abraham som tidigare jobbat dubbelt med futsalen och fotbollen kunde då enbart fokusera på det sistnämnda.

– Jag är säker på att det är ett bra namn och en kunnig person som honom behövs för att landslagsfutsalen ska fortsätta utvecklas, säger Charbel Abraham om sin efterträdare.

LÄS VIDARE: Abraham: ”Säker på att det behövs någon annan”

Han var med och tog upp fotbollslaget Skövde AIK till division 1, men nyligen stod det klart, efter en trög säsong, att han fått sparken från sitt uppdrag där.

En arbetslös Abraham med förflutet som förbundskapten i futsallandslaget. Skulle han vara intresserad av en återkomst i futsalens värld, tro?

– Inte som det ser ut just nu. Jag har just nu enbart fokus på fotboll och i och med att jag står utan uppdrag jag får lite tid att att förbereda mig på kommande uppdrag.

LÄS OCKSÅ: Tränarens känslosamma inlägg till laget

Han fortsätter:

– Nu är man ändå på en sådan nivå att det blir svårt att kombinera futsal med fotboll. Säsongerna går in i varandra, och någonstans längs vägen går det inte längre att kombinera som man kunde förr.

Om en stor futsalklubb i Sverige hör av sig och är intresserad av dina tjänster, hur lyder ditt svar?

– Just nu kommer jag svara nej på det.

– Det är jätteroligt med futsal, det tycker jag verkligen, men att jobba med det nu är inte aktuellt. Just nu är det fotboll som jag kommer satsa på. I framtiden någon gång kanske, men det är fotboll som är prioritet för mig, avslutar Abraham som just nu går den högsta utbildningen för fotbollstränare.