INFÖR SÄSONGEN: Ett sammansvetsat ÖSK har fått nytändning

Mycket har hänt i Örebro SK Futsal sedan seriepremiären i fjol. Tränare har sparkats och många spelare har lämnat och tillkommit. Nyckelspelaren Simon Blomqvist har varit klubben trogen och han tror på en lyckad säsong i år.

– Det var lite skakigt i somras. Det var mycket ruljangs på spelare och man visste inte riktigt vad vi hade kvar. Det slutade väl med att vi hade tre spelare och en målvakt kvar från föregående år, och vi fick börja ta in mycket nytt. Det är synd att man behöver börja om på ny kula, och det känns som vi gjort det varje år, säger Simon Blomqvist.

LÄS MER: Här hittar du alla inför säsongen-reportage

Han fortsätter berätta:

– Sedan så har vi gnuggat på i sex veckor, och träningslägret i Spanien var riktigt bra för oss. Där fick vi ihop en del. Jag var mer oroad förr än nu, nu känns det riktigt bra inför säsongen och matchen mot Skoftebyn i söndags, där vi gjorde vi en stabil match, var bra för oss.

Vad tycker du om er försäsong som helhet?

– Den har varit stabil. Open var inte riktigt det motstånd vi ville ha. Egentligen skulle några fler bra lag vara med men var tvungna att ställa in. Allt som allt en helt okej försäsong.

Nu väntar en ny säsong i SFL med premiär borta mot formstarka Nacka Juniors under fredagskvällen. ÖSK Futsal har många nya spännande namn i truppen. En trupp som enligt Blomqvist är väldigt tajt och familjär.

– Väldigt svårt att säga var vi kommer landa i år. Det är en nystart med det här upplägget och så många matcher. Det vi har satsat på är en familjär liten grupp som vi tror i längden kommer gynna oss om vi kan hålla oss relativt skadefria. Jag tror det kan räcka ganska långt. Jag vill inte sticka ut hakan, men vi kommer vara svårbesegrade. Så mycket kan jag säga.

Vad är styrkan med er trupp i år?

– Vi har inte ett så spretigt lag. Det är inte 23 spelare där några kommer och går. Vi är istället 13 man med två sexor som jobbar ihop under träning. Man gnuggar allt lite mer detaljerat än tidigare. Det kommer visa sig, även om det i början såklart kan bli tufft. Lagsammanhållning och kontinuitet är nyckeln i mina ögon.

Fjolårssäsongen var speciell för ÖSK på många sätt. Det började riktigt tungt och laget som hade satsat hårt var på väg att halka efter rejält.

– I början var det ju krisstämpel och vi vann inte på många omgångar och Mikko Seppälä fick sparken. Sedan kom ”Honken” in och vi lyckades ta oss till slutspel. Så ändå en helt klart godkänd säsong sett till de ganska så stormiga förutsättningarna.

Många spelare har försvunnit, däribland skicklige trion Anel Coralic, Ahmad Fawaz och Hussein Fawaz. Men in har flera nya ansikten kommit, och även om vissa namn är oprövade ser Blomqvist en stor vilja i dem.

– Det är nya ansikten och många är väldigt hungriga. Vi har en stark trupp, men vi behöver lite erfarenhet. Alla har inte spelat i SFL, men individuellt är alla väldigt duktiga. Det ska bli väldigt roligt att dra igång nu.

Örebro SK Futsal 2018/2019

Huvudtränare: Fredrik ”Honken” Holmquist

Hemmaplan: Gamla Idrottshuet

Nyförvärv: Alen Rastoder, Denis Gerzic, Fredrik Siik, David Johansson, Mikael Loön, Jawad Nasir, Henrik Lara Rodriguez, Carl Hägg

Spelarförluster: Hussein Fawaz, Anel Coralic, Ahmed Fawaz

Fjolårsplacering: Trea SFL Norra (ut i kvartsfinal)

Seriepremiär: Fredag 12 oktober, 20:00, borta mot Nacka Juniors

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img