Spännande år att vänta för topptippat ÖSK: ”Stark stomme med fina nyförvärv”

En kunnig tränare, en stark stomme av spelare och ett flertal intressanta nyförvärv. De ingredienserna har sett till att ÖSK Futsal seglat upp och blivit en av årets förhandsfavoriter i SFL.
– Går vi till slutspel är vi nöjda, menar lagkapten Amel Rastoder.

Kristian Legiec, Anel Coralic och Ilhan Pepeljak. Det är några av de spelare som inför årets säsong anslutit sig till ÖSK. Det är en minst sagt namnkunnig trupp som huvudtränaren Tekle Ghebrelul har att jobba med – men likaså en grupp spelare som mår väldigt bra ihop. Det säger lagets kapten Amel Rastoder.

– Känslan i laget är väldigt bra. Vi mår bra tillsammans hela truppen. Så här bra känsla som grupp tycker inte jag att vi haft sedan jag kom till klubben. Vi har en tajt grupp där vi behållt stommen från i fjol, och sedan fått in spelare som bara spelar futsal och är väldigt duktiga på det. Tidigare har vi haft för mycket fotbollsspelare som ibland inte ens är där. Nu tränar vi tillsammans och det är väldigt bra, säger han till Futsalmagasinet.

I fjol höll man sig med nöd och näppe kvar. Men i år är man, åtminstone sett till oddsen, en favorit för SM-guldet. Det är dock inget Rastoder riktigt vågar drömma om, då man även tidigare varit favorittippade utan några större framgångar.

– Jag förstår att vi står som favoriter rent truppmässigt. Utifrån sett bör vi ligga i topp. Vi som är i laget har varit med om lite för mycket för att säga att vi ska vinna någonting. Vi kommer gå in med inställningen om att vinna varje match, och hur det sedan blir är en annan femma. Går vi till slutspel är vi nöjda, missar vi slutspel är det en stor besvikelse. Men det kan absolut bli ett roligt år.

Värvningen av Kristian Legiec sticker naturligtvis ut lite extra. Landslagets kapten är numera en ÖSK-spelare.

– Han är en klass för sig. Han kommer göra det bra och det är en boost. Sedan, kanske viktigaste av allt, har vi en trupp av väldigt lojala spelare med bland annat vi som gjort att vi ens står här i år.

Vad kan man förvänta sig för slags ÖSK i år?

– Väldigt blandat. Vi vill kunna spela på olika sätt sett till hur matchen utspelar sig och vilka vi möter. Jag tror på ett varierat spel.

För egen del då? Vad har du för förväntningar på säsongen?

– Jag vill spela bra. Hålla mig frisk är nummer ett. Håller jag mig frisk och i form kan det gå riktigt bra. Jag gjorde en del poäng i fjol trots mina skadeproblem. Går det bra för oss går det bra för mig.

Så man ska köpa dig i FM Fantasy?

– Det tycker jag verkligen, jag har köpt mig själv!

Fakta: ÖSK Futsal

Placering i fjol: Tia i SFL

Huvudtränare: Tekle Ghebrelul

Trupp:

Målvakter:
Martin Herlin
Simon Johansson
Emil Björklund

Liberos:
Amel Rastoder
Ilhan Pepeljak
Jacob Nilsson

Vingar:
Alen Rastoder
Dana Kuhi
Henrik Lara Rodriguez
Supanai Baiba-Om
Simon Blomqvist

Pivoter:
Denis Gerzic
Fredrik Siik
Kristian Legiec
Anel Coralic

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img