INFÖR SÄSONGEN: Torslanda IK: ”Vi har en tydlig spelidé och struktur”

Göteborgslaget från Hisingen var med på allvar och fajtades om slutspelsplatserna i fjol. Man imponerade stort under året där man besegrade en av favoriterna till SM-guldet och sina rivaler IFK Göteborg i två möten. När den tuffa säsongen gick mot sitt slut så gick proppen ur för grabbarna och laget fick nöja sig med att få en ny chans i finrummet och spela i Sveriges högstaliga SFL även i år.

Idag börjar det roliga då årets säsong av SFL 18/19 kickar igång. Klockan 19.00 och 20.00 spelas de två första premiärmatcherna. Först ut är Torslanda IK som tar sig an fjolårets södra ligavinnare Borås AIK.

LÄS MER: Läs alla inför säsongen-reportage här

Futsalmagasinet har tagit ett snack med Torslanda IK:s huvudtränare Fredrik Augustin som är förväntansfull och har följande att säga inför säsongen:

– En liga istället för två, fler matcher och nya lag att möta. Helt rätt väg att gå för att ge sporten en ordentlig energiboost.  

 Känns truppen stabil?  

 – Truppen känns bra, den är stor vilket vi tror är viktigt i år med tanke på att det är betydligt fler matcher och en hel del långa bortamatcher. 

 Hur har försäsongen varit?

– Försäsongen har varit lite pusslig, kortare startsträcka i år i och med att premiären är två veckor tidigare än det var innan, dessutom är spelarna inne i slutfasen med sitt fotbollsspelande. Jag är dock inte orolig över det, säsongen är lång och det finns ingen anledning till att stressa på saker och ting. Vi har en tydlig spelidé, organisation och struktur. Dessutom har vi alltid duktiga U19-spelare som kan fylla på och det är även bra kvalité på träningarna.

Utöver Torslanda IK:s SFL-lag så finns det fler positiva saker att glädjas åt.

– Torslanda IK:s futsalsektion är urstark med ett tiotal ungdomslag samt dam och herrlag. Vi har Torslanda futsalcup med cirka 230 lag där även fotbollslag får delta samt en futsalskola för tredje året i rad för barn och så har vi gjort klart med två nya samarbetspartners. Det händer stora framsteg med föreningen vilket är väldigt roligt.

Torslanda IK 2018/2019

 Huvudtränare: Fredrik Augustin

 Hemmaplan: Torslandahallen A 

Nyförvärv: Patrik Falk, Fredrik Rumin, Bita Bångens, Anel Bosnjo. Victor Niklasson och Albert Hansson. 

Spelarförluster: Andreas Jernarp, Viktor Jansson, Anders Gonzalez och Felix Fundell.

Fjolårsplacering: Femma SFL Södra

 Seriepremiär: Fredag 12 Oktober, 19.00, hemma mot Borås AIK.

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img