Matchhjälten efter premiärsegern: ”Det är riktigt jäkla skönt”

0

Det blev Borås AIK som tog hem alla tre poängen i SFL-premiären i Torslandahallen under fredagskvällen. Gästande Baik gick i den första halvleken upp i en 2–0-ledning, men Torslanda kunde både reducera och kvittera.

Då klev som så många gånger förr Henrik Svedberg fram och avgjorde matchen med sitt 3–2-mål i mitten av den andra halvleken. 

– Det är riktigt jäkla skönt. Det är vinsten man vill ha i första matchen, en bra start liksom. Spelet kommer i andra hand en sådan här match, det gäller bara att vinna. Så det kan inte bli mycket bättre, säger matchhjälten Henrik Svedberg som återigen hamnade i målprotokollet.

– Jag gillar att sätta dit den. Jag hade passat några gånger och var lite förbannad över att de tagit ikapp två mål på oss, så då tänkte jag att nu är det min tur.

LÄS OCKSÅ: Torslandas nyförvärv: ”Tråkigt att vi inte fick med oss krysset”

I fjol blev han SFL Södras skytteligavinnare – och nu har han fått en bra start på målmaskineriet i år.

– Jag vet att jag alltid kommer till lägen. Målskyttet har jag haft med mig hela livet. Jag är inte orolig om jag skulle gå en match mållös, men det är alltid för jäkla skönt att trycka dit den.

Vad tyckte du om matchen?

– Vi har ändå kontroll på dem, tycker jag. Det är deras omställningar vi visste skulle vara farliga. De går direkt de får bollen, det är deras signum. 

LÄS ÄVEN: Florentin inför säsongen: ”Vi har en stor revanschlusta”

Förutom segern, vad tar ni med er från matchen?

– Lagandan, att vi står upp i hela matchen. Torslanda är ett lag som krigar på bra, och vi krigar på minst lika bra idag och har huvudet med oss. Vi drar inte på oss någon långstraff, utan det är snarare de som blir frustrerade och tar oss lite extra, säger Svedberg som ändå medger att det var jobbiga slutminuter när Torslanda jagade kvittering:

– Det är klart att det var lite nervöst. Jag trodde väl att de skulle ta målvakten lite tidigare än de gjorde. Hur som helst redde vi ut stormen och tog tre goa poäng.