Seger för Maravilla i huvudtränardebuten

IFK Uddevalla Futsal vann söndagens kamratmöte när IFK Göteborg Futsal var på besök i Agnebergshallen. 2–0 blev slutresultatet efter mål av Bilal Moussa och Mergim Berisha.

För Hector Maravilla var det inte bara en premiärseger i SFL, utan också den första segern som huvudtränare för det svenska mästarlaget.

– Det känns väldigt bra. Det viktiga är att laget vinner, och bara ett plus i kanten för min del.

Hur var det att leda laget idag?

– Jag försöker leva mig in i situationen så gott jag kan och hjälpa killarna från sidan. Ibland kan man slappna av på planen och då är det viktigt att jag ser till att de inte gör det. Jag tycker att de lyssnade bra idag och spelade jättebra. Speciellt i försvaret, väldigt uppoffrande.

LÄS OCKSÅ: Skoftebyn-seger i premiären mot HBK

Är 2–0-segern rättvis i dina ögon?

– Fullt rättvis, och vi borde ha gjort fler mål. Göteborg skapar ingenting, så som sagt är jag väldigt nöjd med det defensiva. Men jag vill mer framåt, vi ska kunna döda den här matchen mycket tidigare. Vi har jättefina lägen som vi inte gör något av.

Medan Uddevalla kunnat bygga vidare på fjolårets framgångar är det väldigt mycket nytt i Göteborg. Laget har fått in väldigt många nya ansikten som under söndagen visade upp sig i SFL-sammanhang för första gången.

– Jag visste inte så mycket inför matchen mer än att jag vet att det finns väldigt mycket kunskap och rutin i laget. De har Nicklas Asp som varit med länge och kan mycket futsal. De har väldigt många nya och har en del att jobba på. Men får de till det kan de bli farliga.

LÄS OCKSÅ: ”Vi har fått kvitton på att vi är på rätt väg”

Det här var första matchen. Nu återstår 25 omgångar och i år finns inget slutspel. Därmed måste de prestera under hela säsongen för att kunna lyckas försvara SM-guldet.

– Mitt jobb är från sidan att ständigt pusha så att man aldrig slappnar av. Nu finns det inga semifinaler och finaler, nu finns det inga returmöten där man kan fixa till det. Nu är det match för match som gäller, och vi kommer ta en match i taget och jobbar alltid för tre poäng. 

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img