INFÖR SÄSONGEN: IFK Uddevalla Futsal – ett jagat lag med siktet inställt på ett nytt guld

0
Foto: Krister Melin

På fyra säsonger i SFL har IFK Uddevalla Futsal tagit sig till final alla fyra gånger. De två senaste finalerna har renderat i guld. Förväntningarna på IFK Uddevalla Futsal när SFL-säsongen under söndagen drar igång med match mot Blåvitt är därmed stora. 

IFK Uddevalla Futsal har redan hunnit vara igång under en längre period. Till skillnad från övriga svenska lags försäsonger har den innehållit spel i Champions League. I slutet av augusti spelade de Preliminary Round hemma i Agnebergshallen och nyligen spelade de fortsättningen på Cypern.

Därmed har spelarna ett bra matchtempo inför söndagens premiär mot IFK Göteborg Futsal. Lagets målvakt Marcus Gerd har längtat efter det här.

– Det känns bra inför den kommande säsongen. Vi utvecklade vårt spel stort under den förra säsongen och det har känts som vi tagit vid där vi slutade under denna. I och med Champions League-matcherna har vi fått kvitton på att vi är på rätt väg och att det är fortsatt hårt jobb för att komma dit vi vill, säger Marcus Gerd och lägger till:

– Givetvis hoppas vi och siktar på att behålla vårt SM-guld.

LÄS MER: Läs alla våra inför säsongen-reportage

Som bekant kommer det inte vara något slutspel i år. Därmed måste lagen prestera under en hel säsong för att lyckas sluta i topp. 

– Det känns spännande med en rak serie och det gäller att vi förstår att i år är det inget slutspel, vilket gör att den första matchen är precis lika viktig som den sista. Det är seger som gäller i samtliga matcher.

Hur har försäsongen varit för er del?

– Känns som vi fått en bra uppladdning med CL-matcherna och vi har varit igång med träning under en längre period nu. Dock har vi haft samma problem som de flest andra klubbar, med spelare som även är duktiga i fotbollen och inte alltid kan komma ifrån.

LÄS OCKSÅ: Blåvitt: ”Guld är en rimlig målsättning”

– Men totalt sett känns det som vi är redo för den nya säsongen att starta, säger Gerd som ser fram emot söndagens premiär hemma i Agnebergshallen.

IFK Uddevalla Futsal 2018/2019

Huvudtränare: Hector Maravilla

Hemmaplan: Agnebergshallen

Nyförvärv: Viktor Jansson, Fehim Smajlovic

Spelarförluster: Joakim Andersson

Placering i fjol: Tvåa SFL Södra (SM-guld efter finalseger)

Seriepremiär: Söndag 14 oktober, 16:00, hemma mot IFK Göteborg Futsal