Nicklas Asp om blåvit framtidstro och landslagsåterkomst

IFK Göteborg Futsal hade inte alltför mycket att säga till om i bortapremiären mot IFK Uddevalla Futsal. Hemmalaget vann med 2–0 och hade full kontroll matchen igenom.

Nicklas Asp, lagkapten i Blåvitt, visste att matchen skulle bli tuff. Speciellt med tanke på att det är mycket nytt i Göteborg och det kommer ta tid för saker och ting att sätta sig helt och hållet.

– Det kändes väl okej ändå. Det är klart att det är surt att förlora, men med tanke på förutsättningarna att vi har tolv nya spelare i laget så är det ändå okej. Och vi fick den tuffaste bortamatchen för säsongen i premiären. Jag tycker att vi står upp bra och gör en helt okej match även om vi såklart vill mer.

LÄS ÄVEN: Två mål i premiären: ”Var skönt”

Ni har som sagt väldigt mycket nytt till i år. Var kommer det här att landa, tror du?

– Jag tror att det kommer falla ut väldigt bra. Stundtals gör vi det väldigt bra idag, och spelarna förstår mer och mer hela tiden. Det kommer ta ett tag in på säsongen men det kommer bli bra framöver. 

– 2–0 i säsongens svåraste bortamatch är verkligen inget att skämmas för.

Asp var en av Göteborgs pådrivare ute på planen och visade hur viktig han är. Men det var inte alltid solklart att det skulle bli en ny säsong i Blåvitt.

– Det tog ett tag att bestämma sig. Efter förra säsongen var jag väldigt sliten och trött, men det är svårt att släppa det. Jag kommer köra på det här året och så får vi se efter det, säger Asp som även har ett stort ansvar ledarmässigt:

– Det är ju så att precis som i Uddevalla finns ju den största kunskapen rent futsalmässigt i spelarna som varit med i landslaget där man hela tiden lär sig nytt. 

LÄS OCKSÅ: Storseger för Bajen – nollade motståndaren

32-åringen är en av spelarna i Sverige med flest landskamper på CV:t, och kanske blir det en återkomst i Blågult under säsongen.

– Ja, jag pratar med Matija (Dulvat, förbundskapten) titt som tätt och han vet att jag står till hans förfogande. Nu har han velat testa andra spelare det senaste och då respekterar jag det. Så får vi se framöver om jag är med eller inte.

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img