Nervig avslutning när ÖSK Futsal tog första segern

Örebro SK Futsal föll med 1–0 i säsongens första match borta mot Nacka Juniors. Avgörandet kom dock i ett sent skede, och ÖSK:s insats lovordades stort efter avslutad match.

Under lördagen var det dags för hemmapremiär när Torslanda kom på besök. Ett Torslanda som fick stryk hemma mot Borås AIK i premiären och jagade revansch.

Två lag som verkar ha fått till försvarsspelet bra till i år visade upp just det under inledningen av matchen. 0–0 stod sig hela vägen till pausvilan.

Till den andra halvleken skulle det öppna upp sig lite mer och Alen Rastoder lyckades bryta matchens måltorka. Nyförvärvet Henrik Lara Rodriguez utökade sedan till 2–0.

Patrik Falk tog tillbaka Torslanda i matchen genom en reducering med tre minuter kvar av matchen. Därefter väntade en forcering av gästerna och jokerspelet inleddes.

Men istället kunde Carl Hägg göra 3–1 för hemmalaget och då var väl ändå matchen avgjord? Nej, Andreas Haglund tryckte in ännu en Torslanda-reducering, men tiden därefter blev för knapp för en kvittering och matchen slutade 3–2 till hemmalaget ÖSK.

Örebro SK Futsal–Torslanda IK Futsal 3–2 (0–0)

Målen, ÖSK: Alen Rastoder, Henrik Lara Rodriguez, Carl Hägg

Målen, Tik: Patrik Falk, Andreas Haglund