Maravilla kritisk efter första förlusten: ”Det förstör matchen”

0
Foto: David Gerd

IFK Uddevalla Futsal har vunnit SFL två år i rad och ses av de allra flesta som den stora favoriten att ta hem det även i år.

Under söndagen åkte laget dock på säsongens första förlust när Borås AIK var på besök i Agnebergshallen. Slutsiffrorna skrevs till 3–4, efter att Borås lyckats gå från 1–1 till 1–4 på dryga två minuter i den andra halvleken.

LÄS OCKSÅ: Örebro FC befäster serieledningen efter fjärde raka

Hector Maravilla, tränare i Uddevalla, var inte nöjd efter matchen.

– Vi börjar oerhört dåligt och det förstör matchen för oss. Vi slarvade i försvarsspelet, säger han till Bohusläningen och utvecklar:

– De har inte mycket mer än kontringar och vi tillät dem göra mål på det sättet. De hade bra effektivitet och vi var ineffektiva. Vi måste kunna göra mål på lägena som vi har, vi har många bra lägen.

LÄS ÄVEN: Förre Uddevalla-spelaren med fyra mål i Skoftebyns seger

Nu blickar Maravilla, som därmed fick uppleva sin första förlust vid rodret, och resten av laget framåt. Det är mycket kvar att spela om.

– Vi får lära oss av förlusten. Vi kanske vaknar upp och inser att vi måste fortsätta jobba och att inget kommer gratis. Borås är ett bra lag med många skickliga och tekniska spelare. Det var inget nytt och vi visste att det skulle bli en tuff match men ska man vinna måste man jobba hårdare än så här, så är det.

– Det är tungt men säsongen är lång, det är många matcher kvar.