Noori höll siffrorna nere mot Nacka: ”Alltid redo för Blåvitt”

0

IFK Göteborg Futsal kämpar fortsatt i botten av SFL-tabellen under inledningen av årets säsong. Under söndagskvällen kom lagets fjärde förlust borta mot formstarka Nacka Juniors.

– Det kändes tufft. Vi åkte en lång väg till ett av Sveriges bästa lag och vi har haft ett tufft spelschema den senaste tiden. Jag tycker ändå att vi kommer ut i den andra halvleken och spelar bättre än den första, och det ska vi ta med oss, säger Blåvitts målvakt Sam Noori efter 2–3-förlusten och fortsätter:

– All cred till Nacka. De kämpar på bra och har jätteduktiga spelare, men som helhet hade ett kryss inte varit orättvist. Vår andra halvlek är bra, vi får till ett bättre offensivt spel och kan störa de lite. 

Noori var utan tvekan en av bortalagets bästa spelare den här kvällen. Målvakten stod i vägen flera gånger om, och annars hade Nacka kunnat avgöra den här matchen bra mycket tidigare.

– För mig känns det jättebra. Vi har en bred uppsättning målvakter hos oss i Blåvitt, och jag har kanske Sveriges bästa målvakt framför mig i Christopher Solberg. All cred till honom och alla andra som hjälpt mig. Jag har inte spelat på jättelänge och kunde ha tagit några bollar bättre, men det känns bra att jag kunde bidra genom att hålla siffrorna nere och att matchen levde hela vägen.

LÄS OCKSÅ: Nackas succéförvärv fortsätter leverera: ”Blir aldrig mätt”

Men prestationen till trots kammade laget från Göteborg noll, och det gör att man för tillfället placerar sig på en av de tre nedflyttningsplatserna.

– Vi har som sagt lite nya spelare, men om vi får till det bättre framåt kommer vi lösa detta galant. Som sagt är detta en av de tuffaste bortamatcherna på säsongen, Nacka är ett riktigt bra lag. Det gäller bara nu att blicka framåt. Vi har ett bra lag med bra gemenskap och vi behöver titta på sakerna vi måste förbättra. Framför allt är det offensiven, säger Noori som ändå medger att det är tungt:

– Självklart hänger man med huvudena när man förlorar. Man åker fem timmar till Nacka, förlorar och ska hem samma kväll. Det är klart att det är aldrig kul att förlora. Den här gången var vi väldigt nära och då gör det ännu mer ont att förlora. Men stämningen är bra, vi är ett bra gäng. Det måste bara komma in i ryggraden exakt hur vi ska spela och röra oss på planen.

Det här var första matchen för säsongen för Noori i Blåvitts mål – och fler lär det bli efter söndagskvällens insats.

– Jag är alltid redo att stå för Blåvitt. Jag är alltid med så mycket jag kan. Det spelar ingen roll vem som står, jag är alltid med på det sätt tränaren vill ha mig till. Sedan är jag alltid redo att ta kampen om att stå, det är klart.

LÄS ÄVEN: Strängnäs tog historisk seger – vände och vann mot Djurgården