Debut i landslaget – nu tar han paus: ”Blev inte hållbart”

0
Foto: Ted Malm

Tidigare i höst när det svenska herrlandslaget skulle möta Nederländerna i två landskamper drabbades man som så många gånger tidigare av ett par återbud till samlingen.

En av spelarna som då kallades in var Hammarbys målvakt Poja Tahmi. Det gjorde honom till den första Bajen-spelaren någonsin i det svenska futsallandslaget.

– Det känns spännande, det har länge varit ett av mina personliga mål med futsalen. Det känns som en stor möjlighet att lära sig mycket och samtidigt att få visa vad man kan. Jag känner mig även hedrad att få vara den första från Hammarby IF Futsal att bli kallad till en landskamp, sa han till Futsalmagasinet då.

MISSA INTE: Målvakten riktar skarp kritik mot landslaget: ”Tar in kompisar”

Men nu, ett par månader senare, ser det annorlunda ut för 25-åringen. Under de senaste omgångarna har han inte varit en del av Bajens matchtrupp, där istället Tolga Ayranci vaktat målet. Nu står det också klart att det inte bli några fler matcher den här säsongen för Tahmi. Anledningen är tidsbrist.

– Jag arbetar sedan tidigare och kommer efter årsskiftet börja plugga samtidigt, och jag känner att det blir tufft att parallellt med futsalen göra två heltidsaktiviteter, säger han och fortsätter:

– Situationen i Hammarby blev inte hållbar men vi skiljs åt som vänner. Jag är tillbaka i futsalen nästa säsong.

Hammarby presenterade nyligen en ny målvakt i profilen Benny Lekström. Läs mer om det här.