Malki tillbaka i Norrköping: ”Nivån var för dålig”

0
Foto: Krister Melin

Norrköping FK tappade många spelare efter fjolårets säsong i den svenska högstaligan. Flera av dem gick till nystartade division 2-klubben Ektorp FK. Däribland landslagsmeriterade Ignatius Malki, 27.

Men efter några månader i den nya klubben har nu Malki bestämt sig för att återvända till SFL-laget Norrköping FK.

– Jag gick till Ektorp för att hjälpa laget och för att de i laget är mina vänner. Men nivån på matcherna är alldeles för dålig och de klarar sig utan mig. Jag är däremot kvar och hjälper klubben på olika sätt. Men jag vill spela i högstaligan, och Norrköping är ett bra lag, säger Malki till Futsalmagasinet.

LÄS OCKSÅ: Malki om Ektorp-projektet: ”Det är unikt”

I Futsalmagasinets inför säsongen-reportage kunde man läsa om Norrköpings lagkapten Patrick Ayala som upplevde att de blivit starkare som lag efter spelarförlusterna. Malki känner dock inte att han har något otalt med någon av parterna.

– Jag vet inte vad andra har emot varandra. Jag har inget emot någon i alla fall. Om någon annan har hard feelings är det deras ensak, säger han.

Att han kunde komma tillbaka till Norrköping igen var inga problem från något håll.

– Vi i Ektorp är vänner, så klart de släpper mig. Självklart tycker de inte att det är kul att jag lämnar nu, men nivån är för dålig och det är tråkigt att spela. Jag har ingen motivation för det alls. Kanske om de når SFL i framtiden, kanske.

LÄS ÄVEN: SFL-stjärnorna klara för Ektorp

Diskussionerna inleddes med Norrköping, och en övergång gjordes. Nu väntar en spännande fortsättning i SFL med laget som lämnat bottenträsket och verkligen fått upp farten.

– Just nu ser laget mycket bra ut. Jag kollade lite i början och de fick inte riktigt igång sitt spel. Nu känns det bra, det är bra harmoni på träningarna och det är ett skönt flyt.

Är det här ett tecken på att du vill tillbaka till landslaget?

– Självklart vill man representera sitt land. Just nu känns det dock som att jag är väldigt långt ifrån landslaget eftersom jag gick till division 2 och spelade. Men självklart vill jag en dag tillbaka.