INFÖR SÄSONGEN: Tunga spelartapp för Norrköping – ”Men starkare som lag”

Norrköping Futsalklubb höll sig kvar i SFL i fjol efter kval mot Malmö City FC. Där blev det totalt under två matcher en väldigt komfortabel seger. Sedan dess har dock väldigt mycket hänt, och man har tappat flera tunga namn. Men enligt lagkapten Patrick Ayala får vi se ett bättre Norrköping i år.

– Det känns bra inför premiären. Med tanke på allt som hänt med alla spelare som lämnat så känns det ändå bra. Vi känns starkare som lag än innan, innan var det var det många individualister. Nu har vi en grupp som krigar som ett lag, och det är spelare med lojalitet, säger Ayala.

LÄS MER: Läs alla inför säsongen-reportage

Hur har er försäsong varit?

– Den har varit helt okej. För egen del sådär. Jag har blandat med fotbollen lite, så för min del har det handlat om att inte slita ut min korsbandskada. Har inte vågat pusha mig så mycket som jag hade velat inför futsalsäsongen. 

Många spelare har som sagt lämnat. Däribland målskytten Ignatius Malki och bröderna Slaven och Drazen Novoselac. Men Ayala tycker ändå att truppen är stark inför årets SFL-säsong.

– Jag tycker att vi har en bra trupp. Sedan spelare som Igge (Ignatius Malki) finns det inte många av, hans kaliber kan man inte ta ifrån honom. Men jag har hellre två spelare som krigar dubbelt så mycket än en spelare som gör mycket poäng men inte krigar lika mycket. Jag tror att laget mår bättre när alla är under samma förutsättningar. Innan var det lite rangordning, och nu har Muffe (Bajraktarevic, huvudtränare) verkligen tagit tag i det och avancerat i sin tränarroll.

Han fortsätter:

– Jag tycker Muffe har fått ihop det bra till i år. Träningarna har varit väldigt bra. Skillnaden från i fjol är att vi inte har åkt iväg någonstans. Det var en resa som var väldigt bra för att få ihop gruppen ännu mer.

LÄS OCKSÅ: Norrköpings premiärmotståndare: ”Vill slåss om medaljerna”

Vad tycker du om er fjolårssäsong som helhet?

– En jävligt bra start. Jag tror aldrig att vi spelat så bra någonsin som i första matchen mot Hammarby. Sedan föll det för vi hade för många egoister i laget som ville göra som man ville. Alla de är borta nu och det är bara krigare kvar som vill vinna som lag.

– Självklart är det duktiga spelare som har försvunnit, men jag tycker ändå att det går plus minus noll.

Och vad tror du om den kommande säsongen?

– Jag hoppas och tror att vi ger alla en ordentlig match och jag tror att vi har bra förutsättningar mot alla lag. Det är en lång säsong och mycket kan hända, men jag tror på oss. Annars hade jag inte varit kvar här.

Norrköping FK 2018/2019

Huvudtränare: Muffe Bajraktarevic

Hemmaplan: Mässhallen

Nyförvärv: –

Spelarförluster: Ignatius Malki, Haris Sijaric, Slaven Novoselac, Drazen Novoselac, Paul Chamoun

Placering i fjol: Sjua i SFL Norra (kvar via kval)

Premiär: Söndag 14 oktober, 16:30, borta mot Djurgårdens IF

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img