Landslagsspelaren spelklar till derbyt: ”En till dimension i vårt spel”

0
Foto. Krister Melin

Nanna Jansson blev första svenska kvinnliga futsalspelare att ta klivet ut i Europa när hon i höstas skrev på för den italienska huvudstadsklubben Olimpus Roma.

LÄS MER: Jansson till Italien: ”Nu lever jag på futsalen”

Sejouren som heltidsproffs blev dock kortvarig, och den förre IFK Göteborg-spelaren vände hem till Sverige under december månad. Ett flertal svenska klubbar ryckte i henne, och hennes val föll till slut på storsatsande IFK Uddevalla Futsal.

Efter en tids försök att genomföra övergången via det italienska förbundet står det nu klart att Nanna Jansson kommer vara spelklar för Uddevalla från och med 6 januari. Därmed är hon spelklar till derbyt mot Herrestads AIF.

– Det är såklart skitskoj att vi får henne klar innan serien drar igång igen för vår del. Med Nanna i truppen så blir det mer konkurrens och vi får en till dimension i vårt spel, säger huvudtränaren Lalo Rojas.

LÄS OCKSÅ: Missnöje i SFL-klubben – sportchefen bekräftar

Under en tid har Jansson tränat med klubben, och Rojas ser nyförvärvet som väldigt användbart.

– Hon har ju lite att lära sig, som hur resten av laget funkar och så. Men hon verkar ha kommit bra in i gruppen. Jag upplever Nanna som en lätt spelare att ha att göra med, säger han och vidareutvecklar sina tankar:

– Nanna är en duktig offensiv spelare men hon behöver jobba lite mer på sitt defensiva spel. Men man ser att hon brinner för futsalen och har höga krav på sig själv. Så just nu jobbar vi med att hon ska lära sig hur vårt lag funkar och hitta samspelet med lagkamraterna.

IFK Uddevalla Futsal, som för närvarande toppar RFL södra Götaland, möter Herrestads AIF 13 januari. En match som alltså kan bli debuten för landslagets Nanna Jansson.

MISSA INTE: Här är RFL:s bästa målskyttar