Strobl ödmjuk efter hjälteinsatsen mot svenska mästaren

Rikard Strobl stod för en minst sagt stabil insats när de svenska mästarna IFK Uddevalla kom på besök till Nacka Bollhall. Förutsättningarna var solklara. Uddevalla, som hade en fempoängsledning ner till trion Borås AIK, Örebro FC och Nacka Juniors, kunde vid seger få ett försprång på hela åtta poäng och göra ett tidigt guldryck. Men Nacka Juniors med en viss Strobl i målet ville annat.

När Futsalmagasinet når Strobl för en kommentar kring hjälterollen förklarar han kort och gott:

– Vi var glada över att minska avståndet till Uddevalla.

SE ÄVEN:Christopher Krounis – en rutinerad straffskytt: ”Inga konstigheter”

Nacka som vann toppmötet med 3-2 kunde först i den 31:a minuten ta ledningen med 2-1, men det kunde lika gärna varit 1-2 i anfallet innan om inte Nackamålvakten hade stått i vägen och banat för en omställning. Och när man sedan ledde med 3-1 så fick Söderqvist i Uddevalla två gyllene lägen att reducera vid den bortre stolpen men Strobl var omutbar.

På frågan om räddningarna var inövade svarar Strobl:

– Haha, nej. Det var inget som var inövat men Milos Ostojic hade sagt åt mig att vara beredd på passningar mot den bortre stolpen.

Nacka har efter halva serien släppt in överlägset minst antal mål. Fem färre än Örebro FC och tio färre än Uddevalla. Strobl förklarar nöjt att han stått tre gånger i år och fått vara med om full pott i alla tre matcher. Tidigare har Nackamålvakten haft ryggbesvär. Han avslutar med att berömma målvaktskollegan.

– Milos har ju gjort det bra i de matcher han har stått.

LÄS ÄVEN:Roxström hattrickhjälte för Norrköping

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img