”Det känns som att vi tror att vi är överlägsna”

IFK Uddevalla Futsal åkte under lördagen på en rejäl plump i jakten på ett nytt SM-guld. Hammarby hemmavann med klara 6–1, vilket var den största förlusten för Uddevalla på fyra långa år.

Varför gick det egentligen som det gick, tro?

– Det ska man hem och undersöka nu. Första halvleken spelar vi helt okej, vi har mycket boll men kommer inte till så mycket lägen. De har inte heller så mycket lägen utöver sitt tidiga mål, analyserar Kristian Legiec och fortsätter:

– I den andra halvleken vet jag inte riktigt vad som händer. Det känns lite ibland som att vi är mätta, som att vi tror att vi är överlägsna. Men det är vi inte. De andra lagen är hungriga och strävar efter att komma ikapp. Då är det viktigt att vi fortsätter utvecklas och fortsätter vilja mycket. Sedan läser de oss väldigt bra. De kan våra varianter och har kollat mycket på oss.

LÄS OCKSÅ: Hammarby-kaptenen: ”Vi hade gjort vår hemläxa”

Vad saknas hos er?

– Vi har mycket boll, men vi måste vara mer kreativa. Vi har haft mycket boll och mycket chanser under många matcher men har svårt för att göra mål.

Legiec berättar att det är en stor revanschlusta bland spelarna i bussen på vägen hem från huvudstaden. Men efter matchen var det andra miner.

– Stämningen efter matchen var inte bra. Man blir irriterad och allihopa rannsakar sig själva. Man ställer krav på sig själv och alla andra. När folk inte kommer upp i den nivån man vet att de kan blir man irriterad. Det är samma när inte jag kommer upp i nivå, då får jag höra det.

MISSA INTE: Uddevalla-tränaren kritisk: ”Ger upp och gnäller”

Under söndagen får IFK Uddevalla chansen att ta revansch på sig själva efter lördagens storförlust. Då väntar Skoftebyn hemma i Agnebergshallen.

– Det derbyt ska vi gå ifrån som vinnare vi ska spela vår bästa futsal som vi bara kan, vilket vi inte gjort på ett tag. Det är dags att höja oss. Imorgon ska vi visa futsal-Sverige att vi ska vara i toppen och att vi har där att göra.

Samtidigt förlorade Nacka, som hade chans att gå om och ta över förstaplatsen i tabellen, i den här omgången mot KFUM. Något som naturligtvis var en lättnad för Uddevalla.

– Det är det som är roligt med serien i år, i alla fall från folks och andra lags perspektiv, att den är väldigt jämn. Vi eller något annat lag har inte stuckit ifrån och alla kan slå alla. Alla lag utvecklas av det, det är jag övertygad om.

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img