Lext tillbaka med besked: ”Längtat så mycket”

Över 1000 åskådare hade hittat till Arena Älvhögsborg under lördagen för match i SFL mellan Skoftebyns IF och IFK Göteborg Futsal. Och de fick verkligen valuta för pengarna.

Skoftebyn inledde matchen bäst med både 1–0 och 2–0, och inte mycket talade för att någonting skulle förändras. Men så blixtrade Blåvitt till och helt plötsligt var det utjämnat. 2–2 stod sig sedan hela vägen fram tills dess att drygt 30 sekunder återstod. Då klev Carl Lext, som gjorde comeback efter en tuff skadeperiod, fram och tryckte in 3–2 och säkrade tre poäng för sitt Skoftebyn.

– Det var fantastiskt. Jag har längtat så mycket efter att få spela, det är så oerhört roligt att få komma tillbaka på det här sättet. En viktig trepoängare och det målet. Obeskrivligt, säger Lext till Futsalmagasinet.

Vad tycker du om er insats totalt sett i matchen?

– Jag tycker vi får en bra start och gör en bra första halvlek, och jag tycker vi skapar rätt mycket. IFK Göteborg är ett bra lag, och att vi kan skapa chanser mot dem betyder att vi gör det bra, säger han och fortsätter:

– Vi gör det även bra i början av andra, sedan får de in 2–1 och vi tappar modet och blir lite nervösa. Och då får de också in 2–2, och då var det jobbigt. Men det löste sig ju rätt sa bra.

MISSA INTE: Nyckelspelaren kritisk efter förlusten: ”Tror att vi är överlägsna”

1072 landade publiksiffran på till slut. En mäktig siffra för ett lag i SFL, och minst lika mäktigt var det att få vinna framför de välfyllda läktarna.

– Det var det verkligen, mycket folk och bra stämning. Det blir ju extra bra stämning när det är så här tajta matcher. Därför var det ju extremt roligt att vi kunde avgöra på slutet.

Men att Lext fanns på planen mot slutet av matchen var inför dagen ingen självklarhet. Det gäller att skynda långsamt när man kommer tillbaka från skada.

– Vi hade diskuterat att jag skulle göra en del byten i första halvlek, men ofta när man är inne i det är det svårt att sluta. Jag spelade första halvlek, och sedan var tanken att jag inte skulle spela mer. Men vi värderade om och diskuterade att vi gör några extra byten på slutet, och i så fall några färre mot IFK Uddevalla.

LÄS OCKSÅ: Bajen-kaptenen: Därför slog vi Uddevalla

Förutom det avgörande målet mot Blåvitt har veckan bjudit på ytterligare en positiv nyhet för Lext. Under torsdagen kom beskedet att han blivit uttagen i det svenska landslaget som ska VM-kvala med start i slutet av januari.

Var du överraskad att bli uttagen med tanke på din skadeperiod?

– Överraskad skulle jag inte säga. Jag känner att jag gjort bra ifrån mig när jag spelat, men man vet ju inte hur de tänker när man varit borta ett tag från det. Men vi pratade och förhoppningen är att jag är helt frisk inför kvalet, säger han och utvecklar:

– Sedan får man ändå kanske försöka hålla sig tillbaka lite, helst av allt vill jag ju spela varje minut, varje match. Jag ska försöka att inte stressa för mycket. Sköter jag mig nu ska det inte vara några problem. Det är väldigt viktiga matcher med Skoftebyn, och det är viktiga matcher med landslaget. Men någonstans är kroppens mående viktigt också.

Carl Lext har hunnit med sju A-landskamper sedan Matija Dulvat tog över. Det har varit både träningslandskamper och turneringar, men det är först nu det verkligen gäller på riktigt. Nu börjar jakten på avancemang i VM-kvalet.

– Det är en stor ära och stolthet att bli uttagen. Jag har varit med lite tidigare och det är lika häftigt varje gång, men nu är det ytterligare ett steg känner jag. Vi har jobbat länge mot VM-kvalet länge så det ska bli oerhört inspirerande att vara med där.

Under söndagen är det dags för Carl Lext och hans Skoftebyn igen. Då väntar IFK Uddevalla på bortaplan i ett hett derby.

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img