Marrah gör succé i SFL: ”Älskar att spela futsal”

0

Nacka Juniors har varit ett topplag i SFL sedan säsongsstarten i mitten av oktober. De har hittills spelat in 31 poäng på 15 matcher, och det placerar dem på en imponerande tredjeplats med endast två poäng till serieledande IFK Uddevalla.

– Vi har vetat om att vi skulle vara där uppe och åtminstone fajtas om topp fem i alla fall. Man vill alltid vinna alla matcher och ligga i toppen av tabellen, och att vi ligger där är inget konstigt, konstaterar lagets skicklige libero Yanku Marrah.

Marrah är en av spelarna som verkligen stuckit ut i ett starkt Nacka Juniors den här säsongen, och har tagit SFL med storm. Formen verkar dessutom vara uppåtgående.

– Det har varit helt okej, tycker jag ändå. Generellt sett börjar jag komma in i futsalen mer och mer, och man börjar förstå hur sporten fungerar. Det här är min andra säsong och jag känner mig bättre för varje match som går.

Varför tror du att det gått så bra för dig hittills?

– Jag har fått mycket speltid av Eldin (Kozica, huvudtränare) och det har fått mig att komma in i säsongen på ett bra sätt. Får man förtroende från tränaren blir man bättre. Sedan vet jag själv att jag har kapacitet att spela i högstaligan. Så det gäller att tror på sig själv, att tränaren tror på en och att ha lagkamrater som är väldigt bra. Mina lagkamrater har verkligen varit på topp. Jag menar vi har Stefan Ostojic, Modaser Zekria, Taha Abdi Ali, Ammar Ahmed, och Andreas Dahl för att nämna några. Det är många bra spelare som man spelar med, och när man spelar med dem blir det mycket enklare att göra det bra.

MISSA INTE: Tidigare lagkaptenen utfryst i Borås: ”Hälsade inte ens”

Tror på SM-guld

15 omgångar har alltså avverkats av de totalt 26 som ska spelas. Det är därmed en hel del poäng kvar att spela om. Marrah tror på en stark vår för Stockholmslaget – och till och med på ett SM-guld.

– Jag tror att det bara är vi som kan förstöra för oss själva. Vi är ett lag som ska vinna matcher om vi är fokuserade och presterar på topp. Jag tror på en vinst i slutändan, men man måste också vara ödmjuk och se att det är riktigt bra konkurrenter där i toppen. Vi har truppen för att gå hela vägen, men det är också bra lag som fajtas med oss.

Det har blivit fyra förluster så här långt. Ingenting anmärkningsvärt i sig att förlora fyra gånger på 15 försök, men det anmärkningsvärda i det hela är att tre av förlusterna kommit mot lag i den nedre regionen av tabellen.

– Jag tror det sitter mycket mentalt. Vi har många skickliga spelare som vill ha fart, och vill ha motståndare som utmanar oss. När vi möter lag som backar hem och låter oss föra spelet kan vi ha problem att få igång tempot. När lag sätter press på oss tvingas vi vara kreativa, och då har det funkat bättre.

Avgörande förändring

I den senaste matchen, den hemma mot Torslanda, blev det en rejäl urladdning. Det blev seger med hela 11–2. Torslanda var annars det lag man hade svårt för på bortaplan, men enligt tränare Kozica har laget nu funnit en lösning på problemet man haft mot låga försvar. En lösning som kan bli avgörande i sluttampen av säsongen.

– Absolut, det är så man vinner en serie. Man måste vinna mot lag man är favorit mot, det är poäng man inte får tappa. Det kommer vara avgörande om vi inte skärper till oss. Vi har förlorat några matcher, där majoriteten av dem varit mot lag där nere. Det är inte bra. Men nu tror vi att vi hittat en lösning på det här, och förhoppningsvis var det inte en engångsgrej när vi slog Torslanda senast på det sättet.

Hur stort skulle det vara att ta SM-guld med Nacka Juniors?

– Riktigt stort, det har aldrig hänt innan i klubben. Det är ju alltid kul att skriva historia i en klubb. Man kämpar verkligen för det. Man kämpar för att vara med i klubbens historia, och det hade varit otroligt häftigt att ge Nacka det SM-guldet. Det är så många bakom kulisserna som kämpar för att vi ska ha det bra. Det hade varit skönt att ge något tillbaka.

Vill se fler Nacka-spelare i landslaget

Nyligen togs den svenska VM-kvaltruppen ut. Den innefattade inte en enda spelare från Nacka Juniors, trots att de haft en väldigt stark höst.

Tycker du att det finns Nacka-spelare som borde få chansen?

– Med den truppen vi har, absolut. Många borde ha fått chansen om man tänker kvalitetsmässigt och den prestation vi stått för i år, men det är min åsikt. Men landslagstränaren tar ut den trupp han tycker är bäst, och det ska man respektera. Han hade inte tagit ut ett lag som han inte trodde är det bästa.

Och för egen del då? Tänker du på landslaget?

– Jag kör bara, jag tycker det är kul att spela. I mina tankar går bara match för match. Blir jag kallad blir jag kallad, blir jag inte kallad kör jag på i klubben. Jag spelar för att jag älskar att spela futsal. Det är klart att det hade varit kul att bli kallad, men jag går inte runt och tänker på det direkt.