Rossi såg rött i toppmötet: ”Fattade inte vad som hände”

0

Mötet mellan Borås och Uddevalla blev en spännande historia där hemmalaget Borås avgjorde med dryga halvminuten kvar. En av matchens huvudfigurer blev Emilio Rossi som fick lämna planen efter sitt andra gula kort med knappa fem minuter kvar. ”Det känns otroligt surt, vi var värda minst oavgjort”, säger Rossi efter matchen.

Uddevalla hade svårt att komma till lägen under inledningen av matchen. Laget fick knappt låna bollen och när man väl gjorde det tappade man den lika snabbt. Felpassen avlöste varandra och man kändes frustrerade. 1-0 till Borås efter första halvleken var i underkant.

– Vi kommer in helt fel i matchen. Jag vet inte vad det beror på, vi är inte med. Visst de är duktiga och har hemmapubliken i ryggen men vi är inte på tå, säger Rossi.

LÄS OCKSÅ: Viktor Säf storspelade i Boråsmålet

Nästan 1200 personer hade hittat till Boråshallen för toppmötet. De fick se ett hemmalag som ägde första halvlek, men efter pausen hände något. Uddevalla tog över spelet och nu var det Borås som inte fick låna bollen. Med 32 minuter på klockan lyckas man även kvittera.

– Ska jag vara helt ärlig tycker jag vi är helt överlägsna i andra halvlek. Vi skapar chanser och styr matche, vi har dem precis där vi vill. Det kändes som att vi skulle ta ledningen efter kvitteringen. Sedan kom ju utvisningen, säger Rossi.

Med fem minuter kvar att spela får Rossi sitt andra gula kort efter en tilltrasslad situation. Uddevalla blir rasande och menar att domaren varnat fel spelare.

– De har inspark vid mittplan och domaren säger åt mig och Fehim (Smajlovic) att backa. Sedan slår de bollen på Fehim och jag blir varnad, det tycker jag känns konstigt säger Rossi.

Viss förvirring uppstår och det är en kort stund oklart om Rossi blivit utvisad eller inte. Domarparet är dock säkra på sitt. Rossi har spelat färdigt och Uddevalla får spela med en man mindre i två minuter.

– Förklaringen jag fick var att jag tog ett steg fram precis när de slog bollen. Jag håller inte med men det är inte så mycket att göra, säger Rossi.

Med en man mer gör Borås 2-1. Uddevalla hinner kvittera, men med 40 sekunder kvar gör Mattin Najafi 3-2 vilket även blir slutresultatet.

– I slutändan får vi väl skylla oss själva. Första halvlek är för dålig och vi missar för många lägen. Men det är många matcher kvar, vi får ladda om helt enkelt, avslutar Rossi.

Uddevalla har ny viktig match redan på lördag när Nacka kommer på besök. Dagen efter åker laget till Göteborg för att möta IFK Göteborg.