Bajen kan leda SFL vid omgångens slut: ”Vore inte helt fel”

Hammarby IF FF tog en planenlig seger i lördagens hemmamöte med Halmstads BK. Därmed har laget från Södermalm spelat sju matcher utan att förlora, och man har skaffat sig ett ypperligt läge inför den avslutande guldstriden.

– Jag skulle säga att det var skillnad mellan oss och Halmstad. Vi tar alltid match för match och studerar alla lag väldigt bra, oavsett om vi möter ett lätt lag på papparet så har vi stor respekt för motståndarna vi möter. Det gör att vi kommer rätt in till matcherna, säger Hammarbys huvudtränare Daniel Blanco.

LÄS OCKSÅ: Bröderna ser fram emot matchen mot serieledarna

Segersiffrorna skrevs till 7–1 och Özgur Yasar stod för ett hattrick. Laget har nu plockat 39 poäng på 19 omgångar.

– Vi har jobbat konsekvent med vårt anfallsspel den här säsongen och det har gett utdelning. Sedan ser vi till att förbereda oss väldigt bra inför varje enskild match. Det är någonting vi egentligen gjort från början, men det tar tid att sätta vissa saker. Men i takt med att det börjat ge resultat så blir ju gruppen väldigt mottaglig för den typen av förberedelse.

De 39 poäng Bajen spelat in så här långt placerar dem på en tredjeplats, en poäng bakom tvåan IFK Uddevalla. Leder serien gör Örebro FC på 42 poäng, dock med en match mer spelad än övriga topplag. Hammarby skulle kunna, om resultaten går lagets väg leda serien när omgången avslutas på torsdag.

– Det vore ju inte helt fel, och speciellt inte efter tippningen om att ligga där nere i tabellen och kriga. Men det är sju matcher kvar med väldigt tufft motstånd i slutomgångarna. Nyckeln blir att vinna de så kallade lätta matcherna, och det är svårt. Årets serie är oerhört jämn, och så länge bottenlagen har chans på överlevnad kommer de spela oerhört uppoffrande, säger Blanco.

MISSA INTE: Femte raka segern för formstarkt Blåvitt

Hoppas ni på en Göteborgsseger mot Uddevalla ikväll nu då till att börja med?

– Göteborg går väldigt bra just nu, så det kommer att bli en oerhört bra match. Självklart hoppas vi på det nu, men samtidigt om de vinner kommer de med väldigt bra självförtroende till matchen mot oss. Så det är ändå lite både och, menar Blanco.

Omgång 20 avslutas på torsdag av just Bajen med match borta mot Norrköping. Vill det sig väl kan alltså en seger där betyda serieledning.

– Det kommer bli en tuff match. Norrköping krigar för att hålla sig kvar och de är svåra på sin hemmaplan. Det finns väldigt många bra spelare där, och att matchen spelas en torsdagskväll kräver också andra förberedelser för vår del. Men det ska bli en väldigt rolig match, avslutar han.

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img