Silvret är säkrat – nu jagar Hammarby guld: ”Ingenting att förlora”

0

För några veckor sedan var det silvermedaljen som var i sikte för spelarna i Hammarby, då guldet såg ut att hamna i IFK Uddevalla Futsal. Men efter Strängnäs något oväntade seger i Uddevalla förra helgen är det återigen guld i tankarna hos Bajenspelarna inför helgens avslutande omgång. Och dessutom är silvermedaljen redan säkrad.

– Det känns väldigt bra. Vi har en bra känsla i hela laget inför helgens avgörande och vi har ingenting att förlora. Silvret är redan klart, så det är bara att köra, säger lagets storskytt Liridon Makolli till Futsalmagasinet.

IFK Uddevalla ligger dock fortsatt i ’pole position’ för att ta hem ytterligare ett guld. Laget leder serien med en poängs försprång gentemot Bajen, och vinner laget sin avslutande match mot Norrköping spelar det ingen roll vad resultatet blir i Stockholm.

– Det känns väldigt kul att få en sådan här match där vi faktiskt spelar om guldet. Det trodde vi inte skulle hända, och det får vi tacka Strängnäs för som gör att guldracet lever.

LÄS OCKSÅ: Strängnäs-spelaren sänkte Uddevalla: ”Skönt att tysta dem”

Över 300 biljetter till matchen mot Torslanda är redan sålda, och klubben hoppas på slutsålt.

– Det är perfekt att få avsluta hemma med en sådan här match, och vi ska försöka fylla Eriksdalshallen. Förhoppningsvis kommer vår publik och hejar fram oss till seger, säger Makolli som ser fram avgörandet:

– Det blir mycket roligare att spela när det blir sådana matcher, och så kommer folk samtidigt hålla koll på Uddevallas match. Det kommer bli riktigt spännande.

Hur mycket kommer ni spelare hålla koll?

– Jag personligen vill inte veta något under matchens gång, men i halvtid och så är man ju absolut intresserad av det. Men oavsett hur det går i den matchen behöver vi vinna vår match. Gör Uddevalla jobbet så vill vi ändå avsluta säsongen snyggt med att vinna framför fansen.

Tror du att Norrköping kan skrälla mot Uddevalla?

– Jag tror att det blir tufft för dem. Norrköping spelar för sin överlevnad och har de sina spelare med är de farliga. Vi hade det väldigt tufft mot dem.

Hur som helst finns det ingenting annat än seger i tankarna hos Liridon Makolli när SFL ska avslutas på söndag.

– När vi är i det här läget vi är finns det ingenting annat än att gå för guld. Vi ser tillbaka på en riktigt fin säsong och vill avsluta det här på bästa sätt.

Hammarby IF FF–Torslanda IK startar, precis som alla matcher i SFL:s 26:e omgång, 16.00 på söndag.