Strängnäs kvar i SFL – skickar passning till konkurrenten: ”En gång storebror – alltid storebror”

Det var smått olidligt jämnt i kampen om överlevnad när det var dags avsluta årets SFL-säsong. Inför den sista omgången som spelades under söndagen låg Strängnäs, som skulle ställas mot ett bronsjagande Örebro FC, på den nedflyttningsplats man hoppades kunna lämna. I kampen om att undvika degradering stod det mellan dem, Örebro SK och Norrköping.

Laget var därmed piskat att vinna, och det märktes redan från start. Strängnäs tog tidigt kommando i matchen och kunde gå upp i ledning. En ledning man sedermera aldrig släppte under matchens gång.

– Vi visste om att det gällde mer för oss än ÖFC. Vi gick in med en bra inställning och hade bestämt oss från första minuten att vi skulle vinna. Det var rätt jämnt i början, sedan gick vi ifrån till 3–0. I andra gick vi ifrån rejält och sedan kändes matchen rätt död, säger Adnan Cirak som blev tremålsskytt i 8–3-segern.

LÄS MER: Strängnäs klarade kontraktet på övertygande sätt

Därmed spelar Strängnäs i SFL även nästa säsong. Norrköping blev laget som fick lämna högstaligan efter förlusten hemma mot IFK Uddevalla som vann SM-guld i och med segern.

– Just nu är det grymt skönt med tanke på hur säsongen utvecklat sig. Vi började helt okej, sedan dippade vi rejält på slutet men kom tillbaka med besked sista tre matcherna. Vi tog nio poäng på de sista tre. Det är riktigt bra.

39 mål blev det totalt för Cirak i sin debutsäsong i SFL. Därmed vann han skytteligan i överlägsen stil.

– Det är riktigt bra, det är jag nöjd med. Visst, lite missnöjd att jag inte touchade 40, det var nära, men ändå väldigt glad förstås. Det är skönt att vinna skytteligan. Någon sa att ”han har gjort mycket mål, men det har inte lett till så många segrar”. Skönt att kunna bevisa att man gör viktiga mål, säger Cirak.

Hur summerar du annars er första säsong i SFL?

– Jag är nöjd med att vi höll oss kvar. Det var målet från start eftersom att det var ett tufft år framför oss med hela tre lag som åker direkt ur. Samtidigt är jag missnöjd med att vi släpper in så otroligt mycket mål. Defensiven måste vi höja rejält.

LÄS OCKSÅ: ÖSK klarade kontraktet – efter galen vändning: ”Jobbig säsong”

Cirak vill även skicka en liten hälsning till nyblivna SFL-laget AFC Eskilstuna efter det säkrade kontraktet.

– Storebror är alltid störst.

Den får du utveckla!

– Det är en passning till lillebror från Eskilstuna. Det finns mycket hatare där ute, och de har fått lite hybris där borta efter att ha vunnit divison 1. Det kommer bli riktigt bra matcher mot dem nästa år.

Om det blir fortsatt spel i Strängnäs nästa säsong eller någon annanstans har Adnan Cirak ännu inte hunnit fundera på. Just nu njuter han av att de säkrade kontraktet, och att det snart är dags för landslagsdebut.

– Jag har inte funderat så långt. Just nu är det skönt att vi klarade målet, och så har jag fått en härlig boost av skytteligasegern och landslaget, avslutar en glad målkung från Strängnäs.

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img