Hammarby klart för VM-final

Hammarby IF som just nu är i Kina och representerar Sverige i IFA World Cup, har minst sagt haft framgångsrika speldagar bakom sig. Nu är laget klart för final.

Turneringen inleddes med en 5–2-seger mot USA, och därefter besegrades hemmanationen Kina med 5–3.

Sedan dess har man hunnit spela ytterligare matcher. Man inledde tidigt på fredagsmorgonen med att möta Nepal i sin tredje gruppspelsmatch. Nepal som kom till matchen med två tvåsiffriga förluster var stor underdog mot det obesegrade Hammarby, och det sistnämnda laget hade inga större problem med att leva upp till allas förväntningar. Den matchen slutade 14–1.

Senare på dagen var man återigen tillbaka på planen för att avsluta gruppspelet mot Nya Zeeland. Även om det inte blev lika många mål som tidigare under dagen så nollar man ändå sitt motstånd och vinner därmed grupp A med full pott.

På lördagen spelade man sedan semifinal mot Australien. En match som inledningsvis skulle bli en jämn sådan resultatmässigt. Lagen gick till paus med 1–1, men i andra halvlek får Hammarby igång målproduktionen på allvar och vinner med klara 7–3.

I finalen ställs man mot Mexiko.

IFA World cup: Grupp A

Sverige – Nepal 14–1 (9–0)

Målen, Sverige: Christiane Barabona 2, Stephan Eriksson 2, Patrick Mallengren 2, Nicolas Alejandro Vaz 3, Al Maliki 2, Sebastian Holmqvist, Tolga Ayranci, Christiano Mercado

Sverige – Nya Zeeland 11–0 (7–0)

Målen, Sverige: Självmål 2, Al Maliki 2, Alan Arslan 3, Nicolas Alejandro Vaz, Patrick Mallengren 2, Sebastian Holmqvist

IFA World Cup: Semifinal

Sverige – Australien 7–3 (1–1)

Målen, Sverige: Alan Arslan 3, Sebastian Holmqvist 3, Stephan Eriksson