Hammarby världsmästare efter straffdrama

Hammarby har under söndagen spelat final i det inofficiella världsmästerskapet International Futsal Alliance World Cup i Kina. Man hade inför finalen gått helt obesegrade genom gruppspelet och semifinalen, och nu skulle man ställas mot Mexiko.

Precis som i semifinalen så skulle de deltagande lagen gå till paus med 1–1 efter att Al Maliki inlett målskyttet för Bajen. I andra halvlek går Mexiko från likaläge till en tvåmålsledning, men Arslan och Al Maliki ser till att reducera och kvittera. 3–3 blir också slutresultatet.

Förlängningen som spelades som ett Golden goal med matchtid 2×5 minuter skulle trots målchanser från bägge lagen bli en mållös sådan, och vad vore en finalrysare utan en straffläggning?

Tolga Ayranci i målet inledde första straffomgången med att rädda straffen som kom i medelhöjd. Basberber svarade med att sätta sin. Holmqvist och hans mexikanska kollega likaså.

I sista rundan satte Mexiko sin straff och Arslan som skulle lägga sin, visade inga tecken på nerver utan kunde utan problem skjuta hem VM-guldet till Södermalm. Hammarby och Sverige är därmed ”världsmästare” i futsal!

Matchfakta

IFA World Cup: Final

Mexiko–Sverige 3–3 (1–1), 5–6 efter straffar

Målen, Sverige: Al Maliki 2, Alan Arslan 2, Michel Basberber, Sebastian Holmqvist

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img