Avslutar utan chans till avancemang: ”Spelar för stoltheten”

0

IFK Uddevalla Futsal har förlorat två av två matcher i Main round-gruppspelet. Därmed står de inför lördagens möte med gruppvinnaren Pesaro utan chans att avancera.
– En väldigt rolig match att spela, menar huvudtränaren Andrés Moncada.

Det blev även förlust i gruppspelets andra match, den mot Weilimdorf. Tyskarna kunde vinna ganska så komfortabelt, där den första halvleken var det tydligaste exemplet på det.

– Den första halvleken fällde oss. Vi började bra och kom till bra avslut två gånger om men sedan orkar vi inte riktigt. Vi var trötta efter urladdningen i den första matchen, summerar tränaren Andrés Moncada och utvecklar:

– De la in dödsstöten i första halvlek och kunde göra tre enkla mål. Sedan i andra kunde de rulla runt på hela sin bänk.

KRÖNIKA: Uddevalla spelade Champions League – vad gjorde du?

I den sista matchen väntar redan klara gruppsegraren Pesaro C 5. En match utan betydelse för de båda lagen – men likväl en match man inte kommer få uppleva allt för många gånger under sin karriär.

– Alla killar här är vinnarskallar och de har en stolthet som de vill spela för. Det är en väldigt rolig match där vi får möta de italienska mästarna som har fem landslagsspelare från Italien med och en som vunnit VM med Argentina, säger han och avslutar:

– Vi vill visa att vi inte är någon slagpåse och vi ska ta fram pondus och kämpa riktigt hårt i den sista matchen.