Djurgården siktar uppåt – vill etablera sig i toppen: ”Kommer vara otroligt tajt”

Förra vintern var en säsong fylld av höga toppar och djupa dalar för Djurgården. Nu vill laget visa att man är ett av de bästa i SFL.
– Målet är att ta sig till slutspel, sedan kan allt hända, säger en av lagets tränare David Bergqvist.

Att det börjar dra ihop sig har knappast gått någon obemärkt förbi. Försäsongen är snart färdigsprungen, de sista träningsmatcherna snart avgjorda och trupperna snart spikade. Det sistnämnda är dock något Djurgården fortfarande jobbar på.

– Vi har väldigt bra bredd i truppen men det skulle behövas lite offensiv spets. Förmodligen kommer det komma in en eller ett par spelare de kommande veckorna. Vi har haft några som provtränat så någon kommer nog in, säger Bergqvist.

LÄS OCKSÅ: Därför missar landslagsmålvakten VM-kvalet

Förstärkt i staben

Årets säsong blir knappast den första för Bergqvist, som varit med enda sedan futsalen gick in i Djurgården, men i år har han en ny person vid sin sida. Vedran Kurtovic kommer in som ny tränare, det är även Kurtovic som kommer ha huvudansvaret.

– Jag har fått en del andra saker att göra vid sidan av att vara just tränare. Vedran kommer ta ansvaret för de flesta träningarna, sedan kommer vi hjälpas åt vid matcher. Det kommer bli spännande, han är duktig och jag tror det kan bli riktigt bra, säger Bergqvist.

”Skillnad mot i fjol”

Under lördagen spelas den första omgången av årets SFL-upplaga och i premiärmatchen möts IFK Göteborg och Djurgården. En, enligt Bergqvist, svår bortamatch att inleda med.

– De visade under andra halvan förra säsongen att de är väldigt bra, nu har de dessutom förstärkt laget på vissa positioner. Samtidigt är det första matchen för säsongen och som jag förstått det har de spelat klart färre träningsmatcher än vad vi har. Det kommer bli ett bra test för att se vart vi står.

Förra säsongen slutade nu på en åttondeplats, vad är målet i år?

– Vi ska etablera oss som ett topplag i SFL. Sedan är det såklart skillnad mot förra året när det inte var något slutspel. I år handlar det främst om att ta sig till slutspel, sedan måste man vara bäst när slutspelet kommer. Det kommer vara otroligt tajt och kanske bara skilja några poäng mellan plats fem till tio. Målet är att ta sig till slutspel, sedan kan allt hända, avslutar Bergqvist.

Fakta: Djurgårdens IF FF

Placering i fjol: Åtta i SFL

Huvudtränare: Vedran Kurtovic

Spelartrupp:

Målvakter:
Joakim ”Bellman” Andersson
Reza Muhammad
Alexander Johnsson
Sebastian Winther

Liberos:
Emil Glans
Petter Andersson
Patrick Haestad Eriksson
Salim Aly
Mtaka Simba

Vingar:
Axel Hellberg
Jonathan Salvo
Samuel Uddenberg
Gabriel Bolin
Mikael Jousef
Christos Degrenis

Pivoter:
Daniel Lindgren Zachrisson
Junior Toko
Jonathan Silvera

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img