Smajlovic inledde med ett hattrick: ”Här för att bidra”

IFK Göteborg Futsal inledde årets SFL-säsong på bästa sätt. Djurgården städades av hemma i Lundenhallen med klara 6–2 – och nyförvärvet Fehim Smajlovic stod för ett hattrick.

Han må vara nyförvärv inför den här säsongen, men Fehim Smajlovic, 24, har tidigare varit i klubben och därmed gick det också snabbt att komma tillrätta i laget inför seriepremiären.

– Jag har kommit in i det väldigt bra och blivit bra omhändertagen. Jag har ju varit här innan och det är inga konstigheter. Det är som om man alltid varit här, säger han till Futsalmagasinet.

LÄS OCKSÅ: Därför lämnade Smajlovic Uddevalla: ”Ville inte vara med på den resan”

Och säsongen inleddes som sagt på bästa sätt. 6–2 hemma mot Djurgården.

– Det känns jäkligt bra. Det är en premiär och vi är äntligen igång, det har varit sex långa månaders längtan efter det här. Vi skulle vinna idag och det var det vi gjorde, säger han och utvecklar:

– En något skakig start, vi förväntade oss inte den höga pressen. Men när vi fick kontroll på det tog vi tag i matchen. Sedan går vi ner oss något i början av andra och bjuder in dem lite. Ganska onödigt. Men det är en lång säsong så det är väl bättre att sådant kommer nu än senare. Sedan höjer vi oss på slutet och vinner fullt rättvist.

KRÖNIKA: Har det någonsin känts så ovisst inför SFL?

Mot slutet kom också hans egen målproduktion igång. Totalt tre mål blev det i matchen för landslagsspelaren.

– Det är alltid skönt att göra mål. Men jag har större krav än så på mig själv rent spelmässigt. Så en godkänd premiär.

Men visst ger det en extra boost?

– Självklart ger det självförtroende att göra mål, och jag är här för att bidra. Men det viktigaste är alltid att vinna matcherna oavsett vem som gör mål.

Visar den här starten att ni verkligen blir att räkna med i år?

– Det är en lång säsong och man ska inte gå ut och ropa varken bu eller bä. Många har tippat oss som favoriter och vårt mål är att vinna SM-guld. Hur eller om vi gör det återstår att se, men målet är guld, avslutar Smajlovic.

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img