Varbergs Gif och LSK vinnarna när Varberg Futsal Cup avgjordes

Nyligen avgjordes Varberg Futsal Cup. På cupens första dag tog Ljungskile SK Futsal hem damklassen och dagen därpå säkrade Varbergs Gif segern på herrsidan.

– Vi är mycket nöjda. Vi tycker att vi har tagit turneringen till en ny nivå. Det har varit en lite insomnad turnering och vi har bytt namn och ökat upp lagen. 26 stycken i år och det var 18 i fjol. Dessutom har vi fått väldigt bra feedback från klubbarna, säger Per Broberg, tidigare utvecklingsansvarig för futsal hos SvFF, som är en av huvudpersonerna bakom cupen.

Varberg är en idrottsstad och nyligen gick Varbergs BoIS, som arrangerar cupen, upp i fotbollsallsvenskan. Det står därmed en stark organisation bakom – och det tycker Broberg är viktigt.

– Vi är en organisation som jobbar med elitmatcher så vi har försökt hålla en lika bra organisation även under den här cupen, med bra värdskap och så vidare. Vi har tagit det ett kliv framåt.

Broberg hoppas även att den här cupen och dess utveckling kommer bidra starkt till att futsalen hittar sitt fäste i Varberg.

– Absolut, det behövs egentligen ett uppsving i hela Halland. Det var kul att det kom lite klubbar uppifrån, Ljungskile och Torslanda bland annat som spelar futsal lite mer vardagligen, säger han och fortsätter:

– Många är positiva till att vi har fått lite liv i den här turneringen igen. Det är också en bra mötesplats för både klubbar i närområdet och utifrån. Vi tycker det är kul att klubbar i kommunen kan mäta sig lite mot varandra, och nu även dessutom sparras med klubbar som kommer hit.

Hur vill ni utvecklas? Vad är målet till nästa år?

– Målet till nästa år är 36 lag, som vi har plats för i nuvarande upplägg, och lite mer publik. Vi låg nog någonstans runt 700-800 på två dagar. Helt okej, men vi vill givetvis ha dit fler. I år hade vi det väldigt professionellt skött med fina priser, och det är också en viktig aspekt att bygga vidare på, avslutar Broberg.

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img