Aktiviteter utanför gymmet för att förbättra din hälsa och form

0
Foto: Tobias BW Granberg

Att förbättra hälsan genom fysisk aktivitet är enklare än vad du tror, och det behöver inte kosta skjortan. 

150 minuter måttligt intensiv aktivitet räcker för att hålla dig i form och frisk. Om gymmet inte är din grej så finns det flera aktiviteter utan kostnad som du kan göra på egen hand som får dig i form.

Hitta något som du njuter av som du enkelt kan integrera i din livsstil eller bygg vidare på något som redan är en del av din rutin.

Här är några tips för att hålla dig aktiv den billiga och enkla vägen.

Promenad

Gång är en av de bästa formerna av träning eftersom det är billigt och tillgängligt för de flesta. Att öka promenadsträckan är enklare än vad du tror. Du kan göra det till något socialt genom att gå med en vän eller gå med i en lokal promenadgrupp.

Promenaden stimulerar det kardiovaskulära systemet: Hjärtat, lungorna och cirkulationen. Det ökar också de nedre musklernas uthållighet, vilket inkluderar benen och höfterna.

Läs mer om att promenera för din hälsa, med tips på hur du promenerar för att öka din hälsa, hur du gör promenaden rolig och hur du håller dig motiverad.

Du kan också prova gratisappen Active 10 för att hjälpa dig att komma in i vanan att promenera raskt i 10 minuter varje dag.

Hemmaträning

Bränn kalorier, tappa vikt och må bra med våra 10-minuters träningsrutiner:

  • Träna ditt hjärta och dina lungor med en 10-minuters konditionsträning hemma
  • Kom i form med et 10-minuters toningspass i hemmet
  • Bränn fett från din mage, höft, lår och rumpa med en 10-minuters ben, rumpa och mage workout
  • Bli av med den hängiga rumpan med en 10-minuters fast rumpa workout
  • Tona dina magmuskler med en 10-minuters abs workout
  • Förvisa de där slappa överarmarna med en 10-minuter workout för överarmarna

Cykling

Cykling är en aerobisk träning som tränar din underkropp och det kardiovaskulära systemet. Om du planerar att cykla regelbundet, se till så att din cykel är rätt storlek och att sadeln och styret är justerat för att passa din längd.

Precis som med löpning eller gång så kan du göra cykling till en social aktivitet genom att cykla med vänner, familj eller en cyklingsgrupp.

Simning

Simning är den tredje mest populära typen av träning i England, efter promenad och löpning. De flesta bassänger erbjuder lektioner om du är nybörjare eller vill förbättras. Simning tränar hela kroppen och är ett bra sätt att tona och jämna av kroppen. Ett par längder simning involverar de flesta muskelgrupperna. Om du ökar din takt, får du en aerobisk workout också.

Simning kan också hjälp dig att tappa vikt om du simmar i en stadig och kontinuerlig takt genom hela passet. Du kan gå med i en simklubb eller gå med i träningspass i bassäng, som vattenaerobics.

Dans

Dans är populärt bland alla åldrar. Det är en aktivitet som kräver skicklighet, men de flesta studior erbjuder kurser för alla nivåer.

Dans är en aerobisk aktivitet som förbättrar din balans och koordination. Det passar alla människor i alla åldrar, former och storlekar.

Lite smärta efter träning?

Du kan uppleva lite muskelsmärta efter träning eftersom du förmodligen inte tränat på länge. Du kan prova smärtstillande eller alternativa läkemedelsprodukter för att stilla smärtan, som cbd olja från Cibdol, vilket är känt för att ha positiv effekt mot smärta, samt för förbättrad sömn.

Ladda ner fitness appar

I en tid när världen är intresserad av wellness, finns det flera fitness appar som poppar upp överallt som hjälper dig att spåra dina framsteg och jobba mot olika mål. Flera appar är bra för att klämma in ett snabbt träningspass i hemmet, och du behöver bara ett golv, lite utrymme och ett par bekväma skor för att få din drömkropp med deras fantastiska (och ansträngande) workouts.

Stående abs workout

Glöm allt du vet om magövningar: du behöver inte göra en massa crunches på golvet för att få det där sexpacket. Dessa stående abs rutinerna stärker hela din kärna och tränar din kardiovaskulära kondition också.

Sittande yogaworkout

Frigör spänning i dina lemmar med denna sittande yoga rutinen, som du kan göra när som helst på dagen, även på jobbet bakom ditt skrivbord. Gör varje rörelse sakta och mjukt och andas djupt och regelbundet.