RFL-svepet: Hittarp skrällvann mot finallaget

0
Foto: Krister Melin

Under helgen som gick så gjorde Regionala Futsalligan en efterlängtad comeback efter ett ofrivilligt uppehåll som en följd av Covid-19. Inför återstarten så stod det klart att IK Tun, Stureby FF, Vetlanda United IF samt Orust FC utgått från ligan, något som Futsalmagasinet tidigare har rapporterat.

RFL Götaland

I Götalandsserien spelades det två matcher och denna omgång bjöds på en skräll direkt där Hittarps IK besegrade SM-tvåan GAIS Futsal hemma i Helsingborg. Skåningarna hade en 2-0-lednings som gästerna hämtade upp, innan landslagsmeriterade Maria Isobel Aguliar kunde avgöra i slutet av matchen med sitt andra mål för dagen. En otroligt viktig seger för Hittarp om målsättningen är ett SM-slutspel.

I Norrköping tog Ektorp FK emot de regerande svenska mästarinnorna IFK Göteborg. I premiären som spelades två omgångar innan denna match så vann IFK Göteborg med 9-1. Nu blev det endast 4-0 till mästarinnorna vilket får anses vara ett framsteg för östgötskorna kontra de tidigare resultaten, som trots detta fortfarande är poänglösa.

Resultat

Hittarps IK-GAIS Futsal 3-2

Ektorp FK-IFK Göteborg Futsal 0-4

RFL Svealand

I Svealand så spelades det endast en match där det bjöds på ett oväntat resultat. Örebro FC som de två senaste säsongerna spelat i slutspelet föll mot Rågsveds IF hemma i gamla Idrottshuset. I Rågsved nätade bland annat förre Sätraspelaren Mirjana Jovanovic.

Resultat

Örebro FC-Rågsveds IF 1-2