Göteborg vann finalreprisen

0

På torsdagskvällen förgylldes Regionala Futsalligan med ett hett Göteborgsderby mellan förra säsongens två finallag GAIS Futsal som tog emot de regerande svenska mästarinnorna IFK Göteborg.

Göteborg kom inför matchen från en förlust mot Borås AIK och innan dess hade man spelat oavgjort mot Hittarps IK, medan GAIS hade en segersvit på tre matcher.

Detta Göteborgsderby och tillika finalrepris bjöd på en trevande inledning som sedan togs intiativ av GAIS som hade flera fina chanser som kom genom kombinationer och omställningar.

Göteborg tog sedan över taktpinnen med sitt spel och kunde också ta ledningen efter att Johansson utmanat sin motståndare som hon tog sig förbi med en tempoväxling för att sedan placera in bollen bakom Lundquist i den bortre stolpen. GAIS försökte på offensivt med flera långbollar från eget mål till pivot utan framgång.

I andra halvlek inledde GAIS målskyttet efter att Olofsson Hjelm läst en pass som hon bröt i Göteborgs anfall, och som hon följde upp med en lång löpning som resulterade i vunnen boll och boll.

Därefter har man man några bra minuter innan Göteborg på nytt tog ledningen. Målet i sig var identiskt 1-0-målet där skillnaden var ett inspel som resulterade i mål. Senare utökar man sin ledning efter ett inspel till Lindqvist som inte hade några problem med att överlista Lundquist i målet.

GAIS försökte i slutet av matchen på sig jokerspel i hopp om att få in reduceringar men Göteborg straffade dem med ett mål i krysset signerad Lundblad vilket också blev slutresultatet.

I och med segern så tar IFK Göteborg över serieledningen från GAIS Futsal. Samtliga i Göteborg står för en bra insats men Amanda Olsson i målet är giganten i matchen och har en stor del till att mästarinnorna vann denna match.

Matchfakta

RFL Götaland

GAIS Futsal – IFK Göteborg 1-4 (0-1)

Målen, GAIS: My Olofsson Hjelm

Målen, Göteborg: Pernilla Johansson, Michela Di feo, Ida Lindqvist, Frida Lundblad