Fotboll för hela slanten

0
Foto: Tuur Tisseghem

Fotboll är världens vanligaste och populäraste sport. Du hittar lag från hela värden i alla klasser. Från amatören till proffset. Som sport skapades fotbollen på 1850-talet i England. Då var sporten till för överklassen men idag finns den för alla som är intresserade. Oavsett om det är på spelplanen, på läktaren eller framför teven.

Foto: Pixabay

Mer fotboll än någonsin

Om du är 30 år eller äldre så har du garanterat minnen av att behöva slå upp en TV-guide för att veta när nästa match skulle visas. Om det var viktiga matcher flyttades ordinarie program, annars kanske du bara kunde se matchen i efterhand. Även när kabel-TV kom och erbjöd renodlade sportkanaler var du fortfarande bunden till de kanalerna. Om du ville följa ett annat lag eller se en annan match så var det allt från svårt till omöjligt. Hade du tur dök det upp på sportnyheterna.

Idag är det inte längre ett problem. Kabel-TV och sportkanaler finns fortfarande för den som föredrar. Om du har en dator, mobil eller surfplatta har du dock ytterligare alternativ. Streaming. Många traditionella kanaler erbjuder streaming samtidigt som nya plattformar har tillkommit. Du har Viasat som erbjuder sport, Discovery+ har också ett stort utbud och du kan givetvis använda Unibet TV. Det beror helt och hållet på vad du föredrar.

Hejarramsor och universitetskurser

Om du läser det här är chansen stor att du älskar fotboll. Kanske har du ett favoritlag du alltid hejat på. För många fans är lojaliteten till ett lag lika mycket ett intresse som en kultur. Ibland kan det vara en specifik spelare som lockar, i andra sammanhang är det lagets historia. Om du inte har ett särskilt lag du hejar på kanske det är en fotbollsliga du dras till och följer så mycket du kan. I så fall är du inte ensam.

Just kamratskapet och gemenskapen är viktig för många. På gott och ont. Ibland har hejarklackar blivit så hårt indragna i kulturen att det går över gränsen. Då kan det vara värt att ta ett steg tillbaka och kanske se fotboll från ett nytt perspektiv. Din uppskattning för sporten kan öka och du kan imponera på dina vänner med dina nyförvärvade kunskaper.

Släpp bollen fri – det är vår

Med vårsol och sommar i luften har fotbollssäsongen dragit i gång för fullt. Du kan hitta något att titta på vart du än vänder dig. Kanske tar du chansen att lära dig mer om fotbollens historia eller kanske hittar du en ny liga. Om du har tröttnat på dina fyra väggar hemma kan du hitta några vänner, en lämplig gräsmatta och en boll för att spela lite tillsammans.

Det som alltid har varit människans tjusning med fotboll och liknande sporter är just hur tillgänglig den är. En amatör kan spela med ett minimum av regler. Du kan träna på tricks och försöka sätta personliga rekord. Allt du behöver är en boll. Även mål går att göra av ett par tröjor. När du sedan har spelat klart kan du sätta dig i fåtöljen och njuta av fotboll på det sätt du än föredrar.

Foto: Pixabay