Hammarby laddar inför Champions League – möter spanska lag

0
Foto: Krister Melin

20-25 augusti är de svenska mästarna Hammarby IF i Estland för att delta i den preliminära kvalrundan till Champions League där bland annat ett nordiskt möte mot JB Futsal Gentofte väntar.

Som en del i uppladdningen så har man valt att planera in ett läger i spanska Barcelona två veckor innan Champions League-rundan, där två träningsmatcher är bokade mot i skrivande stund två icke namngivna lag.

MISSA INTE: Här är Hammarbys motstånd i Champions League-kvalet

Den första matchen blir mot ett lokalt lag och till den andra matchen steppas kvalitén upp då man möter ett lag från den spanska högstaligan.

Det blir väldigt intressant att se hur vi ligger till kunskapsmässigt och kvalitetsmässigt jämfört med de spanska lagen. Spanien har sannolikt den bästa futsalen i världen, säger tränaren Daniel Blanco bland annat till Hammarbys hemsida.

Hammarby IF har de två senaste säsongerna laddat upp inför säsongen med spel mot utländska lag. Inför förr förra säsongen var man i Hong Kong och deltog i IFA World Cup som resulterade i ett guld. Förra säsongen mötte man Dinamo Zagreb borta i ett dubbelmöte.

LÄS ÄVEN: Han blev Örebros tredje förlängning